Turpinot nostiprināt “Stena Line” pozīciju Baltijas jūras reģionā un paplašināt prāmju pārvadājumu pakalpojumus, uzņēmums iegādājies tiesības nodrošināt prāmju termināļa pakalpojumus Ventspils ostā. Šis ir viens no soļiem, kuros papildu prāmju modernizācijai un jaunu prāmju maršrutu veidošanai, “Stena Line” pēdējā laikā veikusi apjomīgas investīcijas.

Pirkuma darījums Latvijā turpina prāmju kompānijas plāna īstenošanu, kura mērķis ir atbalstīt ilgtermiņa paplašināšanos Baltijas jūras reģiona tirgū. Jau no 2012. gada maršrutu starp Ventspili un Nīnashamnu apkalpo “Stena Line”. Uzņēmuma jaunākais paziņojums par Ventspils prāmju termināļa tiesību iegādi apliecina ilgtermiņa apņemšanos atbalstīt Ventspili, kas stratēģiski ir viena no uzņēmuma nozīmīgākajām ostām Baltijas jūrā.

Tiešās prāmju termināļa darbības īpašumtiesības Ventspilī “Stena Line” ļaus paplašināties Latvijā, kas šobrīd palielina jūrniecības lomu savā ekonomikā, par ko liecina augošie tirdzniecības apjomi.

“Baltijas jūra ir nozīmīgs "Stena Line" izaugsmes reģions un mūsu investīcijas Ventspilī apliecina mūsu apņēmību attīstīt savu biznesu Latvijā,” saka Niklass Mortensons, "Stena Line" izpilddirektors, piebilstot, ka, "Ar šo stratēģisko soli mēs esam nodrošinājuši ilgtermiņa pozīciju būtiskā mūsu Eiropas tīkla daļā, un es ceru uz sadarbību ar mūsu klientiem un partneriem, lai turpinātu paplašināties reģionā.”

Strauji augošais klientu pieprasījums maršrutā, kas savieno Latviju un Zviedriju, nesen rosināja palielināt kapacitāti, maršrutam pievienojot divus prāmjus – “Stena Baltica” un “Stena Scandica.” Šie paplašinātie prāmji palielina kravas ietilpību par 30%, kā arī sniedz jaunu un mūsdienīgu kuģošanas pieredzi līdz 970 pasažieriem katrā kuģī.

Līdzīga paplašināšana veikta maršrutā no Liepājas uz Trāvemindi, 2021. un 2022. gadā, maršrutu papildinot ar prāmjiem Stena Livia un Stena Flavia. Tā ļāva palielināt kravas ietilpību par 40%, kā arī saīsināt reisa laiku.

Uzņēmuma paplašināšanās Baltijas jūrā ietver arī jauna maršruta atklāšanu starp Nīnashamnu (Zviedrijā) un Hanko (Somijā) 2022. gada februārī. Jauno maršrutu atzinīgi novērtējuši klienti, kuriem pieaug kravu pārvadājumi, turklāt palielinās arī to braucēju skaits, kuri ceļo ar automašīnām.

Jāatzīmē, ka Norvikas osta Nīnashamnā, tieši uz dienvidiem no Stokholmas, Zviedrijā ir nesen paplašinājusies, būtiski palielinot tās ietilpību un attīstot tās infrastruktūru, tādējādi pilnveidojot "Stena Line" darbību gan Latvijā, gan Somijā.

2022. gadā uzņēmumam piegādāja arī divus jaunus E-Flexer prāmjus – Stena Estelle un Stena Ebba, kuri ir paredzēti izmantošanai strauji augošajā maršrutā starp Karlskrūnu, Zviedrijā un Gdiņu, Polijā. Arī Verkö ostā Karlskrūnā nesen ir palielināta ietilpība, savukārt Gdiņas ostā pagājušajā gadā atklāja pilnīgi jaunu terminālu.

Minētais darījums, kā rezultātā "Stena Line" iegūs tiesības nodrošināt prāmju termināļa darbības Ventspils ostā, tiks saskaņots ar atbildīgajām iestādēm, lai pārliecinātos, ka tas atbilst konkurences labās prakses noteikumiem. Līguma komerciālās detaļas netiks izpaustas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: