Šodien Rīgā "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla sērijas trešajā mačā tiksies pagājušās sezonas čempione "VEF Rīga" un "Ventspils". Spēle "Rimi" olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.45, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam LTV7.

Pirmajā finālsērijas mačā izbraukumā ar 83:80 uzvarēja ventspilnieki, bet otrajā cīņā viesos "VEF Rīga" revanšējās ar 91:74.

Sērijas ceturtā spēle svētdien notiks Ventspilī.

Abas komandas bija atbrīvotas no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, bet pusfināla sērijā "Ventspils" uzvarēja "Ogri" ar 3-1, kamēr "VEF Rīga" pat nokļuva zaudētājos sērijā ar "Liepāju" un uzvarēja vien piecos mačos.

Rīgas vienība Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru noslēdza trešajā vietā, bet finālā piekāpās Ukrainas komandai Slobožanskas "Prometey". "Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda LIBL, izslēgšanas cīņās, ieņemot piekto vietu un ceturtdaļfinālā ar 1-2 piekāpjoties Nikolaja Mazura vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai.

Abas vienības šosezon LIBL bija tikušās divas reizes. Pirmajā duelī ar 100:81 uzvaru savā laukumā svinēja "VEF Rīga", bet Ventspilī pie panākuma ar 99:92 tika "Ventspils".

Cīņā par bronzas godalgām "Liepāja" sērijā līdz trim uzvarām ar 2-1 ir vadībā duelī ar "Ogri".

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 11.05.2023, 19:25:09

    Vefiņ!Sarau!

  • 0
    Kurzemnieks - 12.05.2023, 06:21:54

    https://sports.tvnet.lv/7772809/vef-riga-sava-laukuma-uzvar-ventspili-un-parnem-vadibu-lbl-finalserija

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: