Pašvaldības SIA „Ventspils siltums” atgādina klientiem, ka, noslēdzoties apkures sezonai, no 1. maija mainīsies karstā ūdens sagatavošanas izmaksas.

Maksa par karstā ūdens sagatavošanu mainās divas reizes gadā - ziemas un vasaras sezonā. Vasaras sezonā, kas sāksies 1. maijā un ilgs līdz pat 30. septembrim, maksa par 1m3 karstā ūdens sagatavošanu, atbilstoši jaunajam siltumenerģijas tarifam 89 EUR/MWh, būs 4,18 EUR + PVN. Savukārt aukstā ūdens uzsildīšanai noteiktais nepieciešamais siltumenerģijas daudzums ir 0,047 MWh/m3.

Ventspils pilsētas centralizētai apkures sistēmai pieslēgtajām ēkām, kurās ir izbūvēta cirkulācija, siltumenerģija vasaras mēnešos tiek izlietota arī karstā ūdens cirkulācijas nodrošināšanai, lai uzturētu vienmērīgu ūdens temperatūru ēkas stāvvados, siltummezglā, pagrabā, bēniņu cauruļvados un dvieļu žāvētājos. Līdz ar to vasaras sezonā šiem klientiem ir jāmaksā gan par karstā ūdens sagatavošanu, gan cirkulāciju.

Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās karstais ūdens tiek sagatavots turpat ēkas siltummezglā, uzsildot līdz noteiktai temperatūrai auksto ūdeni, ko ēkai piegādā ūdenssaimniecības uzņēmums "ŪDEKA".

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    karlito 28.04.2023, 12:28:10

    Jautājums Siltumam...Vai nebūtu laiks jau atslēgt apkuri???

  • -1
    Marta P 02.05.2023, 15:46:12

    Katra māja pati var izvēlēties, kad atslēgt un kad pieslēgt apkuri. Mājas dzīvokļu īpašnieki ir priekšnieki par savu māju!

  • -4
    Ventspils siltums 28.04.2023, 12:53:05

    Pašvaldības SIA „Ventspils siltums” katlumājās siltumenerģija tiek ražota visu gadu, tostarp arī vasaras sezonā, un tā nepārtraukti tiek piegādāta līdz dzīvojamo ēku ievadiem. Savukārt par ēku iekšējo siltumtīklu darbību, tostarp par apkures atslēgšanu vai pieslēgšanu, atbildīgā puse ir mājas apsaimniekotājs. Tāpēc iesakām Jums šajā jautājumā vērsties pie mājas apsaimniekotāja!

  • -7
    Kàpèce 28.04.2023, 13:02:24

    Naktī gaisa temperatūra 0-2 grādi!!!Līdz 10.maijam turpināsies nakts salnas.Dienā radiatori ir auksti,nekurina taču,tie automātiski atslēdzas,kad temperatūra paaugstinās,naktī tie tik ir mazliet silti,kādēļ par visu varu vajag jau griezt nost pavisam,ja naktīs zem nulles???

  • 0
    Rabarberis 28.04.2023, 14:24:36

    Jautājiet to savam mājas apsaimniekotājam, nevis rakstāt komentārus par apkuri pavisam zem citas tēmas. Galvenais, ka tik kaut ko uzrakstīt!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: