6. maijā plkst. 11 Piedzīvojumu parkā ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Latvijā šis gads tiek aizvadīts Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku zīmē, tāpēc velobraucienam izvēlēts atbilstošs moto ''Velodancis''.

Organizatori aicina brauciena dalībniekus padomāt par sava velosipēda un apģērba vizuālo noformējumu, izrotājot velosipēdus un izvēloties apģērbu ar  tautiskiem elementiem, un pavadīt braucienu ar skaļām dziesmām.

No plkst. 10 līdz plkst. 12 iespējami satiksmes ierobežojumi un ielu slēgšana, kā arī tiks ierobežota sabiedriskā transporta kustība pilsētā, tāpēc iespējama autobusu reisu atcelšana vai kavēšanās. Informāciju par izmaiņām sabiedriskā transporta kustībā variet uzzināt zvanot pa tālruni 63622422.

Velobrauciens notiks divās trasēs – Garā trase (8,6 km) un mazā trase bērniem (2,1km). Pulcēšanās notiks Piedzīvojumu parkā.
Pirmie trasē dosies bērni, pulcēšanās no plkst. 10 – 10.10, starts plkst. 10.15.
Bērnu distance (2,1 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Pionieru iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.
Garās trases dalībniekiem pulcēšanās starta vietā no plkst. 10.30 – 10.55, starts plkst. 11.  
Garā trase (8,6 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Lielais prospekts – Kroņu iela – Loču iela – K.Valdemāra iela – Ostas iela – Prāmju iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.

Atceries par drošību!
Dalībniekiem piedaloties velobraucienā, jāizmanto aizsargķivere, kura kritiena gadījumā pasargā braucēja galvu no smagām traumām. Neviens riteņbraucējs nav pasargāts no paša nejaušām kļūdām. Labāk, lai krītot saskrāpējas un ieplaisā ķivere, nevis gūsti traumas Tu pats! Likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam ķivere ir obligāta.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    reku 24.04.2023, 16:05:28

    Mazs labojums-vajadzētu rakstīt-vasaras tūrisma un vasaras velo sezona.
    Tiem,kas velosipēdu izmanto kā praktisku un lētu pārvietošanās līdzekli,sezona ir cauru gadu.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 25.04.2023, 09:09:09

    Es būt pedalities,ja ne būt vaidziks likt tō Pōd uz galv.Pe man cienijam veccum tō neir pestāvet,le zinat.Aber tō Diuriten man arvien ir iekš prekšzīmig kārtib,kaut ražot 1939.gada-Gustav Erenpreis Original.Par tō rūpejas man Muiž kalej Mārtiņ.

  • 0
    Pareizais viedoklis 28.04.2023, 17:13:28

    Tad jautājums- tā ķivere ir obligāta visiem? Nav saprotams. Piedalītos braucienā, ja to nevajadzētu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: