Gaidot pavasari, jāpatur prātā, ka kopā ar dabu mostas arī ērces. Vakcinācija pret ērču encefalītu ir drošākais un efektīvākais veids, kā pasargāt bērnus no saslimšanas.

Arī šogad Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā bērniem līdz 3 gadu vecumam, kuru dzīvesvieta deklarēta Ventspils administratīvajā teritorijā, ir iespēja saņemt Ventspils valstspilsētas pašvaldības piedāvāto iespēju - bezmaksas vakcinēt bērnus pret ērču encefalītu.

Lai saņemtu bezmaksas vakcināciju, bērna vecākiem vai aizbildnim Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca jāuzrāda dokuments, kurā norādīta bērna un viena no viņa vecākiem vai aizbildņa deklarētā dzīvesvieta Ventspils pilsētā. Izziņa par deklarēto dzīvesvietu iespējams izdrukāt no valsts pārvaldes pakalpojuma portāla www.latvija.lv.

Jāiesniedz ģimenes ārsta nosūtījums (veidlapa Nr. 027/u), ne vecāka par septiņām kalendārajām dienām, kurā ietvertas ziņas, ka bērns ir somatiski vesels un atzīme, ka bērnam nav alerģijas pret olbaltumvielām kā arī apliecinājums, ka pēdējo divu mēnešu laikā bērnam nav veikta jebkāda veida profilaktiskā vakcinācija.

Tāpat jāuzrāda bērna potēšanas pase, kurā tiks izdarīta atzīme par veikto vakcināciju.

Šogad pašvaldības budžetā šim mērķim ir paredzēts finansējums vairāk kā 300 bērniem, tam atvēlot vairāk kā 9 tūkst. eiro.

Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils valstspilsētas iedzīvotāji var saņemt Ventspils Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10, tālr. 63601210 vai Ventspils Sociālā dienesta Pārventas filiālē, Talsu ielā 39, tālr. 63663001, kā arī pašvaldības mājas lapā www.ventspils.lv un Ventspils Sociālā dienesta mājas lapā labklajiba.ventspils.lv un sociālo tīklu “Facebook” lapā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: