Jau šajā nedēļas nogalē, sestdien 22. aprīlī Jūrkalnes moto trasi ''Dižbedre'' pieskandinās motociklu dārdoņa, kur 4. reizi norisināsies Latvijas Nacionālā kausa sacensības un Ventspils novada dāvātās balvas prestižajā MX Pro klasē motokrosā.

Sacensību dinamiskais formāts neliks vilties motokrosa līdzjutējiem un ari sportistiem. Iesācējiem, jauniešiem un junioriem, amatieriem, un MX Pro klases braucējiem, jo Latvijas Nacionālā kausa nolikums atļauj šajās sacensībās piedalīties visu līmeņu motobraucējiem, kuri pēc meistarības un uzrādītā ātruma tiks sadalīti katrs savā braucienā un kategorijā.

Līdzjutējus visas dienas garumā iepriecinās bērnu moto klases ar - 50,65 un 85 kubik centimetru jaudas motocikliem, bet noslēgumā saldajā ēdienā būs Latvijas ātrāko sportistu MX Pro klases sportistu braucieni, kuri izcīnīs Ventspils novada dāvātās balvas.

Savu dalību sacensībās apstiprinājuši vairāki Latvijas izlases dalībnieki un sportisti. Sagaidāms, ka pirmajās šīs sezonas Nacionālā Kausa sacensībās piedalīsies vairāk kā 200 dalībnieku.

Jūrkalnes moto trase ir ar senu vēsturi, kas aizsniedzas līdz pat pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem, kad tur norisinājās dažāda līmeņa moto sacensības. ''Dižbedre'' ir unikāla ar savu lielisko pārredzamību un īpašo smilšu segumu, kas ļauj aizvadīt sacensības agros pavasaros un vēlos rudeņos. Baltijas jūras stāvkrasta tuvums sacensību norises vietai padara šo motokrosu par īpašu gan sportistiem, gan skatītājiem. Trase ir piedzīvojusi arī nelielas pārvērtības, uzlabojot un modernizējot trases elementus, saņemot LAMSF novērtējumu - par atbilstošas kategorijas licenci.

Sacensību dienā skatītājiem būs pieejamas ēdināšanas bufetes, kā arī vietējo mājražotāju gatavotie gardumi. Sacensības organizē biedrība ''MX Jūrkalne''.

Sacensību pirmie starti bērnu un jauniešu klasēm jau no plkst. 9.30 , Pieaugušo sportistu sacensību sākums plkst. 13.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 18.04.2023, 14:42:17

    Kurš atbildīgs par to,ka vārdkopas "Jūrkalnes moto trasi ''Dižbedre'' mēs šodien vairs nevaram lasīt - ""Dzintarjūras "" trasi Ventspilī?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: