Šobrīd tiek izstrādāta būvprojekta dokumentācija aktīvās atpūtas veloparka izbūvei Ventas kreisajā krastā, Reņķa dārza Dienvidrietumu daļā pie Kuldīgas ielas, ~ 4000 kv.m. platībā. Informācija par iecerēto objektu ir raisījusi plašas diskusijas sociālajos tīklos.

Lai arī, sniedzot precīzāku informāciju par plānotā veloparka iecerēto atrašanos vietu, daļa iedzīvotāju projektu atbalsta, tomēr joprojām ir iedzīvotāju daļa, kura uz projekta ideju lūkojas ar neizpratni.

Uzsākot darbu pie projekta idejas, tika izvērtētas vairākas iespējamās vietas šīs ieceres realizācijai.

Kā kritērijiem vietas izvēlei tika noteikti:
- objekta līdzvērtīga pieejamība no dažādiem pilsētas dzīvojamās apbūves kvartāliem, rajoniem, ievērtējot arī parka izmantojamības vecuma diapazonu (no 2 gadu vecuma, bez maksimālā vecuma ierobežojuma, ja to pieļauj fiziskā kondīcija un veselība);
- objekta sasniedzamība pa izbūvētajām cietā seguma gājēju ietvēm – veloceliņiem;
- autonovietņu esamība iecerētā objekta izbūves vietas tuvumā, izvērtējot apstākli, ka iecerētajā parkā var pārvietoties ar visa veida nemotorizētajiem transporta līdzekļiem, piemēram,skrejritenis, dip daps, velosipēds, skrituļdēlis, skrituļslidas;
- blakus esošo nekustamo īpašumu esošā un plānotā izmantošana,kā arī  to īpašumtiesību jautājums.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Pašvaldības Pilsētas attīstības un vides komisijā tika izvērtētas četras vietas veloparka būvniecībai, konkrēti – esošā skeitparka teritorija Sporta ielā 5, zemes gabala Kuldīgas ielā 71 daļa, zemes gabala Aizsaules ielā 1 daļa un Reņķa dārza teritorijas Dienvidrietumu daļa.

Apspriežot iepriekš minētās vietas, tika secināts, ka teritorijā Sporta ielā 5 ir iespējams izbūvēt tikai vienu no trim parkā iecerētajām trasēm, piedevām, trasi izbūvējot esošajā skeitparka teritorijā, tiktu liegta iespēja skeitparka attīstībai nākotnē. Teritorijā Kuldīgas ielā 71 pašlaik ir izvietots pilsētas skvērs ar koku apaugumu un diagonālu gājēju celiņu no Lielā laukuma puses uz Olimpiskā centra teritoriju. Ieceres realizācijas gadījumā, būtu jāizzāģē liels daudzums koku un radikāli jāmaina pilsētas skvēra strukturālā shēma. Teritorija Aizsaules ielā 1 atrodas attālināti no daudziem blīvi apdzīvotiem dzīvojamās apbūves rajoniem, kā arī teritorijas tuvumā nav pietiekami daudz nepieciešamo autonovietņu. Savukārt Reņķa dārza teritorijas Dienvidrietumu daļa ir labi pieejama no dažādiem pilsētas dzīvojamās apbūves rajoniem, izmantojot jau izbūvēto gājēju – veloceliņu infrastruktūru. Objekta tiešā tuvumā atrodas publisks auto stāvlaukums un papildus iespējams automašīnas novietot Kuldīgas ielas brauktuves malā. Izvēlētā vieta tieši nerobežojas ar dzīvojamo apbūvi un īpašums pieder pašvaldībai.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Pašvaldības Pilsētas attīstības un vides komisija par perspektīvāko vietu veloparka izbūvei atzina Reņķa dārza teritorijas Dienvidrietumu daļu pie Kuldīgas ielas.

Sociālajos tīklos tika minēti arī citi zemes gabali, piemēram, pie Vizium ēkas, kā arī vecās dzelzbetona rūpnīcas teritorija, kas, iedzīvotāju skatījumā, šķiet piemēroti veloparka izbūvei. Šie zemes gabali nav pašvaldības īpašums, un to plānotā (atļautā) izmantošana, saskaņā ar Ventspils pilsētas teritorijas plānojumu, ir komercapbūve, līdz ar ko šīs teritorijas netika vērtētas kā iespējamās būvniecības vietas konkrētajam objektam. Diskusijās pieminēta arī Sarkanmuižas pļava un Vidumpļava – teritorijas, kas pieder pašvaldībai, taču šīs teritorijas ir rezervētas nozīmīgu sabiedrisku objektu būvniecībai nākotnē, tādēļ šāda maza mēroga objekti šajās teritorijās netiek plānoti.

Ventspils pašvaldība novērtē aktīvās diskusijas un izsaka pateicību ventspilniekiem par ieinteresētību pilsētas attīstības jautājumos. Vienlaikus norādot, ka sabiedrisko apspriešanu, saskaņā ar būvniecības procesu regulējošiem normatīvajiem aktiem, šāda veida projektiem nav jāorganizē. Savukārt, cita veida apspriešana par šo objektu netika rīkota, jo jautājums vairākkārt (kopumā piecas reizes) tika izskatīts Pašvaldības Pilsētas attīstības un vides komisijā, kurā darbojas arī sabiedrības pārstāvji, un tā apspriešanas laikā neradās šaubas par lēmuma pareizību.

Veloparks Reņķa dārza teritorijas Dienvidrietumu daļā

Kā jau iepriekš tika minēts, lai paplašinātu iespējas ventspilniekiem nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, Pašvaldības Pilsētas attīstības un vides komisijā lēma par piemērotāko vietu velotrases būvniecībai atzīt Reņķa dārza teritoriju pie Kuldīgas ielas. Esošajā vietā paredzēts izbūvēt asfaltētu galveno velotrasi, bērnu un iesācēju velotrasi un grantētu piedzīvojumu trasi.

Būtiski uzsvērt, ka veloparka izbūves ietvaros netiks ietekmēta pasākumu norise Reņķa dārzā, kā arī netiks mainītas esošās pastaigu takas. Arī turpmāk iedzīvotāji, kuri Reņķa dārzu ir iecienījuši kā pastaigu, nūjošanas vai sportošanas vietu, to varēs turpināt izmantot kā līdz šim.

Būvniecības ietvaros netiks izzāģēts un skarts neviens koks, tieši pretēji – tiks sakopti Kuldīgas ielas malā esošie dižkoki un izveidota speciāla dižkoku aizsardzības zona, lai aizsargātu un saglabātu parkā augošās zirgkastaņas un citus kokus.

Veloparka izbūvei nepieciešami aptuveni 4000 kv.m., kas ir 5 % no Reņķa dārza kopējās platības.

Asfalta velotrase jeb angliski pump track ir Latvijā un pasaulē iecienīts aktīvās atpūtas infrastruktūras objekts dažādu līmeņu un vecumu velobraucējiem, skrejriteņotājiem, skrituļslidotājiem un skrituļdēļotājiem.

Veloparks tiks iedalīts trīs grūtības pakāpju trasēs:
- Galvenā trase – velotrase iecerēta ar tajā integrētu tuneli, kur krustosies divas trases taisnes. Trase tiks būvēta pēc augstākajiem industrijas standartiem, lai tajā varētu notikt arī sacensības.
- Iesācēju trase – līdzās galvenajai trasei plānots uzbūvēt atsevišķu trasi bērniem un iesācējiem. Tai būs zemāks sarežģītības līmenis.
- Piedzīvojumu trase – velotrase grants segumā. Tajā būs iekļauti dažādi modulāri koka un metāla elementi, kas imitē pilsētā sastopamus šķēršļus – trepes, bedres un šauras trotuāru apmalītes. Šāda trase dos iespēju mazākajiem velobraucējiem apgūt nepieciešamās iemaņas, lai droši varētu sākt piedalīties pilsētas satiksmē.

Veloparka galvenais mērķis ir radīt aizraujošu vidi, kurā aktīvi un droši pavadīt brīvo laiku.

Lasi vēl

Komentāri (44)

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 23.02.2023, 19:04:09

    Kāpēc ne Pārventā?

  • -1
    Lielais Kretīns 23.02.2023, 20:07:55

    Nja, tads pieklājigs veids kā parādīt iedzīvotājiem vidējo pirkstu un pateikt, ka parks būs un līdz vēlēšanām aizmirsīsiet

  • -12
    Marta P 24.02.2023, 14:05:22

    Kā to saprast? Tas, ka ir kaut kāds loģisks skaidrojošs pamats vietas izvēlei - tas ir slikti? Es saprastu, ja veidotu te kaut kādu radioaktīvu vielu glabātuvi parkā. Bet nu come on - velo trase, kas piemērota visu vecuma grupu iedzīvotājiem. Nu ja ir tas ventspilnieks izlaists, tad ir, jā. Viss slikti.lv, jo trakā pašvaldība veido jaunas vietas, kur aktīvi pavadīt laiku svaigā gaisā - tikai ne to!

  • -1
    norge 23.02.2023, 20:16:14

    tikai viens jautajums CIK TAS MAKSAS , un kas tad notika ar vecam darbnicam kur teica ka bus kaut kads BERNU centrs , tagat cik saprotu nojauks un cels skeitparku ar pludmales volejbola laukumu zem jumta , varbut pilsetas domes vadiba beidzot uzcels dzivojamas majas iedzivotajiem , jo tas kreisais kantoris kur ventspils nekustamie ipasumi iegulda naudu jo projam nav uzcelusi preti kaliju parkam ta saucamo dzivojamo maju jaunam gimenem , bet ja ta padoma tad ieredni un valde naudu sanem par 8 gadiem neuzceltiem namiem

  • -13
    Marta P 24.02.2023, 14:08:06

    Kur esi dzirdējis, ka pašvaldība ceļ 100% apmērā dzīvojamās mājas? Nu kāds sakars?
    To visur citur dara privātie uzņēmēji. Tas, ka Ventspilnieki izlaidu'[sies un sagaida visu no pašvaldības -tas ir fakts. Pat boulingu pašvaldībai prasa un kā piemēru min to pašu Liepāju, kur ir. BET LIEPĀJĀ TO NEORGANIZĒ PAŠVALDĪBA! Ja ir vēlme, lai kas tāds ir - ir jāatloca piedurknes un jāsāk strādāt. Pašvaldībai ir savas funkcijas, bet tas nav dzīvojamo māju celšana un boulinga taisīšana, arī ne naktsklubu atvēršana!

  • 0
    žurka 24.02.2023, 14:20:45

    Marta P
    Bet pašvaldība arī ir izlaidusies un aizmirsusi, ka pamatā tai būtu jāveic tieši sociālā funkcija, nevis jādomā tikai, kur naudu izgrūst. Nesaku, ka vispār neko nevajag būvēt un taisīt, bet pamatlietas tomēr nedrīkst aizmirst un ar prātu vajag pieiet tai lietai.
    Kāpēc gan pašvaldība nevarētu atjaunot kādu pašlaik nedzīvojamu māju un neuztaisīt īrei pašvaldības dzīvokļus, ja jau tika daudz naudas ir?

  • 0
    Gārfilds 25.02.2023, 14:23:02

    Pēter, ņem un ierij: https://www.valmieraszinas.lv/valmieras-pasvaldiba-plano-buvet-ires-namus/

  • -2
    ventspilnieks 36,7 24.02.2023, 10:24:19

    Arguments, nav tuvumā autostāvvietu. Jūs to nopietni pēc savu puzu izmēriem spriežat. Tad nafik kādu veloparku, ja līdz tam nevar aizmīties.
    Un kāpēc vajag aizdirst visas vietas ar tingeltangeļiem (rupji tāpēc, ka tiek tikpat rupji ignorētas pilsētnieku vēlmes).

  • -13
    Marta P 24.02.2023, 14:09:53

    Tur teikts par to, ka veloparks piemērots visu vecumu grupu bērniem un dažādu braucamo braucējiem! Līdz ar ko autostāvvietas tuvumam ir nozīme. Bērns ar dipdapu izbraukājoties nu nevarēs vēl atpakaļ mājās aizbraukt, piemēram.

  • -2
    Ciemiņš 24.02.2023, 11:30:29

    Galīgi garām. Jau tā tam parkam nav vienotas koncepcijas, tagad vēl kaut ko iebāzīs klāt. Ir kāds iemesls kādēļ visur kaut kas jāiebāž? Salikuši cepures, trenažierus, kaut kādas spāres un nu vēl teletūbiju laukums. Burvīgi.

  • -3
    Kļumpats 26.02.2023, 19:58:51

    Vot piekrītu ka kā jāparskata visu, kas taj parkā ir!

  • -1
    Zalupinska 24.02.2023, 13:37:31

    Augsti godātie, zemu cienītie lēmējkungi un dāmas! Tur, kur mēs visi nonāksim, kabatu nebūs. Lai cik dziłi nogrūsta, paliks tikai sirdsapziña. Šobrīd, nolikuši čupu pie mūsu durvīm, jūs piezvanat lai paprasītu papīru. Un kā šo visu nosaukt?

  • 0
    norge 24.02.2023, 15:15:47

    darga NARTA P ja jus esat tik kaisliga domes piekriteja , tad man jus zel jo KOMUNISTU un KOMJAUNATNES SEKRETARA valdisanas laiks beigsies , jo cik tad ilgi LR APELACIJAS TIESA vilks garuma vina lietu , LAIKS ITKA BUTU UZ NARAM IET UN NE VINAM VIENAM

  • -10
    Arogidēns 25.02.2023, 10:18:23

    Pirdīs tikai pensionāri, kam tas nav aktuāli, kam ir nepieciešamas govis pa visu pilsētu, nejau normāli, par nākotni domājoši ļaudis.:)

  • 0
    Tā nu ir 25.02.2023, 23:32:20

    ...tikai nepiedirs bikses, trimpliņ! ...un pēc di...nas, nolaid ūdeni, puņķāzi!

  • 0
    VERONIKA M 25.02.2023, 15:07:28

    Arogidēnam- būtu cienījis-vismaz savus vecākus un vecvecākus! "NO VISĀM CILVĒKU KROPLĪBĀM VISLIELĀKĀ IR VESELĀ SAPRĀTA TRŪKUMS!"- (K.GOLDONI)

  • -1
    ventspilnieks 36,7 26.02.2023, 11:55:55

    "Teritorijā Kuldīgas ielā 71 pašlaik ir izvietots pilsētas skvērs ar koku apaugumu un diagonālu gājēju celiņu no Lielā laukuma puses uz Olimpiskā centra teritoriju. Ieceres realizācijas gadījumā, būtu jāizzāģē liels daudzums koku un radikāli jāmaina pilsētas skvēra strukturālā shēma."
    Šitais man kautkā paslīdēja garām. To koku vietā jau bija uzprojektēts peldbaseins.
    Liekuļi :D

  • -7
    Kļumpats 26.02.2023, 15:43:28

    A tur tukšs pleķis tai Reņķenē, gan jau mazāk jācērt un jāpārtaisa. Un tā parka vietā tomēr ēku taisījās būvēt un vismaz pēc vizualizācijas izskatījās ka arī tādu kā parciņu ierīkot. To gan es nezinu, kāpēc to neskaidro, bet tikai pa dabu runā

  • 0
    gg65 26.02.2023, 19:14:13

    Raksturo to "tukšs pleķis"
    Kādam tavuprāt ir jābūt parkam un zaļajai zonai? bez zaļās zonas un visam sabūvētam? t.i. 9stāvu mikrorajons arī skaitās zaļā zona, tikai bez tukšā pleķa, jo viss ir sabūvēts?
    Bet taisnību ventspilnieks runā. Kad bija jāceļ baseins, tad par kokiem bija vienalga. Tagad pēkšņi par kokiem satraucas. Varu garantēt, ka nevienu nesatrauktu tie koki tajā skvērā, ja par to pretī iegūtu neaizskartu parku. Bet te jau dažam labam liekas, ka katrs zaļais pleķis ir jāapbūvē, lai visur tik kaut kas būtu. Kad atkal vēlēsies tajā skvērā kaut ko būvēt, tad neviens no Domes tur neķēdēsies pie kokiem un neko neprotestēs.

  • -7
    Marta P 27.02.2023, 13:49:34

    Kas jūsuprāt ir vērtīgāk seni, kopti koki vai zālājs?
    Turklāt parkā netiks skarti lielie koki, tiks skarta neliela zaļā zona, bet tādas parkā ir pietiekami daudz. Netiks skarta infrastruktūra, kas šobrīd ir iecienīta. Bet būs papildus aktivitāte, kas aicinās uz šo parku.
    Tad, ja jums labāk šķiet izzāģēt citā parkā/skvērā esošos kokus tikai pierāda, ka esat pret tikai tāpēc, lai būtu pret, nevis pret zaļās zonas pārveidi.

  • -7
    Kļumpats 26.02.2023, 19:57:25

    gg65 Reņķenē zaļās zonas trūkst vai veloparks ir 9stāvu māja? Ja jau par zaļo zonu cīnāmies, tad kā reiz Reņķu dārzā vajag tos velobraucējos, jo noteikti tik daudz koku nebūs jācērt, kā ja parka vietā celtu. Parkā labi iederēsies tāds elements. Vai tur kaut ko atdzīvinās vai kā, nezinu, bet lieks viena liela parka stūri kaut kas tāds nebūs. Ventspils ir zaļa pilsēta, bet pilsēta. Tur laiku pa laikam būvē, kaut ko izcērt, kaut ko nojauc, kaut ko pārtaisa. Kaut kā ir sajūta, ka šoreiz pret ir lielākā daļa no tiem kas principā parasti ir pret.

  • -1
    gg65 26.02.2023, 21:49:48

    Kāda tam ir nozīme, kas trūkst? Nav runa par to vai veloparks aizņem 100 vai 1000 kvadrātmetrus. Runa ir par to, ka Renķu dārzu cilvēki grib saglabāt neskartu. Kas tieši nav tajā saprotams? Te dažs labs uzvedas tā, it kā Ventspilī vairs nebūtu brīvu vietu, kur kaut ko izveidot un palicis ir tikai Renķu dārzs. Mums ir alternatīva Renķu dārzam? Tik pat labi varam runāt par kāpu apbūvi mūsu pludmalē. Vai mums trūkst pludmalē kāpu un smilšu? Tad kāpēc gan lai turīgākie nevarētu tur celt mājas/viesnīcas? Tomēr pat ar likumu ir aizliegta kāpu apbūve, lai saglabātu šo teritoriju neskartu. Tieši tāpat lielākā daļa cilvēku redzu Renķu dārzu - iekoptu, bet neskartu. Te vairāk gribas teikt, ka ir cilvēki, kuriem neinteresē zaļā zona kā tāda un visticamāk savu dzīvi aizvada 4 betona sienās. Tiem arī vienalga, kur ko ceļ, zāģē un jauc. Varēja vismaz to veloparku būvēt kaut pašā stūrī Renķu dārzam, bet to jau arī nevar.
    Skaidrs jau ir viens, ka cilvēku viedokļi vērā netiks ņemti un būvēs tāpat.

  • 0
    Uģis Juris 26.02.2023, 22:48:46

    Tā pat nesapratu. Kapēc tur un kapēc tik tuvu centram viss jasaspiež? Kadēļ nevarētu taisīt kalna tuvumā? Aiz BMX trases pie paintbola laukuma rajona? Visas aktivitātes vienuviet.
    Vai tiešām domā ka gribētāji nebrauks ja nav pilsētas centrā? :):):):) Mulķības!

  • -7
    Marta P 27.02.2023, 13:51:48

    Var būt tāpēc, ka trase pamatā domāta bērniem un jauniešiem. Un lai tā tiktu izmantota tai ir jābūt ērti sasniedzamai.
    Tik tālu var novietot infrastruktūras uz kurām speciāli brauc, piemēram trenēties, ka tas ir ar BMX trasi
    Šī trase ir lai ik vienam būtu iespēja aktīvi pavadīt laiku un, kā realitāte ir pierādījusi - tādas vietas izmanto vairāk, ja tās ir ērti pieejamas.

  • 0
    Ciemiņš 27.02.2023, 14:07:55

    Martas pamatojums neiztur kritiku. Pēc tavas loģikas Reņķa dārzs paredzēts centra iedzīvotājiem, jo visām pārējām pilsētas daļām uz to vienalga speciāli jātiek. Ne Pārventai, ne Gāliņciemam, ne Vecpilsētai, deviņstāvenēm tas nav pa ceļam. Pie mūsu pilsētas izmēriem tas nav vienīgais faktors ko ņemt vērā.

  • -8
    Kļumpats 26.02.2023, 23:15:05

    gg65 tu vispār lasīji šito rakstu? Tur teikts, kur būs un kā būs. Zāli aiztiks, bet ne kokus, takas utt. Tādus lielus sacerējumus raksti neparko viss rakstā paskaidrots. Gribas staigāt, varēs staigāt, gribēs pikniku, varēs piknokot,pasākumi notiks, skriet varēs, kokus nezāģēs. Kur problēm? Tie kas te traki aizstāv katru zaļo kušķi, laikam nesaprot, ka dzīvo pilsēta un Ventspils jau nu nav tā, kur tas zaļums baigi trūktu. Un tā parka nomale vairāk izmīdīta vienmēr bijusi nekā tur kāds kaut ko darījis.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 28.02.2023, 18:12:38

    Neumann
    Aiz kō turpinat aizstāvet Patvaldib?
    Vaidzet prast kaun un strādat pa gōdig Žurnālist.Rakstit labak pa Sport.

  • 0
    reku 27.02.2023, 15:40:32

    No pārlieku skaļās mūzikas arī neglābsimies-daudziem noteikti būs līdzi tās jaunmodīgās bezvadu uzpariktes,kas bum-bum troksni taisa krampīgu.
    Tur varētu līdzēt vienīgi norobežošana no Reņķa dārza ar apm. 6 metrus augstu sienu,kas aizturētu arī skaņu.Tad šis iecirknis būtu atvērts vienīgi pret Kuldīgas ielu.To varētu pieciest,lai braukā,kam nu kā patīk.
    Galvenais-lai nebūtu sasaistes ar Reņķa dārza celiņiem.

  • -5
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 01.03.2023, 15:16:51

    Atbild Vides uzraudzības nodaļa:
    Uz veloparka lietotājiem attieksies tās pašas normatīvo aktu prasības, kas uz jebkuru trokšņa radītāju Novērtējot vides trokšņa robežlielumus, ņem vērā pašvaldības teritorijas plānojumā noteikto galveno (primāro) teritorijas izmantošanas veidu, kas atbilst attiecīgajai apbūves teritorijas izmantošanas funkcijai. Tā, piemēram, trokšņa robežlielums dienā var svārstīties no 50-60 decibeliem, vakara stundās – no 45-60 decibeliem, savukārt naktī no 40 -55 decibeliem .
    Veloparka izbūves ietvaros netiks ietekmēta pasākumu norise Reņķa dārzā, kā arī netiks mainītas esošās pastaigu takas. Arī turpmāk iedzīvotāji, kuri Reņķa dārzu ir iecienījuši kā pastaigu, nūjošanas vai sportošanas vietu, to varēs turpināt izmantot kā līdz šim.

  • -5
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 01.03.2023, 15:17:12

    Būvniecības ietvaros netiks izzāģēts un skarts neviens koks, tiks sakopti Kuldīgas ielas malā esošie dižkoki un izveidota speciāla dižkoku aizsardzības zona, lai aizsargātu un saglabātu parkā augošās zirgkastaņas un citus kokus.
    Iespējamais troksnis no veloparka ir projekta izstrādes jautājums, patreiz spriest par iespējamo troksni vēl pāragri.

  • -1
    reku 01.03.2023, 17:27:36

    Štrunts par kokiem,galvenais būtu paredzēt pilnīgu norobežošanos no Reņķa dārza!

  • -3
    Marta P 02.03.2023, 14:35:57

    Es atvainojos, kā jūs iztēlojaties, kādu aparatūru tie jaunieši tur staipīs līdzi? tumbiņa, kas brīvā dabā, pilsētvidē, kur pakārt ir mašīna, cilvēki, sarunas, spētu atskaņot kaut ko, kas varētu traucēt kādam parkā, kas nav tieši blakus - nu jaunietis to atļauties nevar. Tas ir jau profesionāls pasākumu aprīkojums. un to tā vienkārši somā neieliksi..

  • -3
    mernigors 27.02.2023, 18:41:42

    Pensionāra domāšana ir penša domāšana. Ko skaidrot ar vāŗdiem, vajadzētu pielikt Reņķu dārza plānu ar trasi un esošo daļu, kā arī minēt citus dārza īpašniekus, ja tādi ir... savādāk liekas, ka kognitīva pieeja pensionāra vecumā nedarbojas.....

  • 0
    ventspilnieks 36,7 27.02.2023, 19:38:14

    Pareizi, pensionārus ragaviņās un uz mežu, savus vecākus/vecvecākus neaizmirsti paķert līdzi.

    Varbūt tomēr dome var nākt pretīm un ierādīt pensionāriem kādu klusu vietiņu? Bet ko es te, visiem ir mājas pie ezera vai jūras un pilnīgi nekrata pilsētas pensionāri.

  • 0
    mernigors 28.02.2023, 10:33:34

    Pieļauju, ka komentējis kāds no Domes pensionāriem, ja apzināti sagrozīta pamatdoma. Tātad, pievienot teritorijas plānojumu ar izvietojumu, minēt visus īpašniekus Reņķu dārzam, skatītāju un dalībnieku prognozējamo kustību, lai saglabātu dārza teritoriju visiem, kas iecienījuši šo vietu pastaigām un atpūtai.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 28.02.2023, 11:22:59

    Ja tō būs realizet,būs vien liel šaiz,le zinat.Būs skaļ Muzīk spēlet.Un tur būt ne tig nopietn Ļauž vien,būs pulk unartig Kinder ar.Un tie bus taisit liel Dump.
    Šito Projekt vaidziks pārcelt uz citt viet,vislabak Pārvent,le zinat.

  • 0
    cilda 28.02.2023, 22:07:47

    Pareizi Baron, no klusuma un miera tur nebus vairs ne smakas. Pa parku ar maziem berniem var aizmirst staigat, jo tur bus mūzika un trokšņi. Ejot pa taciņām, būs jāraujas malā kā pa ietvēm, kur gājējiem jāiet kā zosīm, jo ir tak veloceliņš.Parkā arī visu laiku būs jāskatas atpakaļ vai kāds nedrāžās virsū bērnam no muguras. Tā pa ielu jau negribas staigāt, nu ari parkā nebūs miers.

  • 0
    Janis Zvejnieks 01.03.2023, 20:53:40

    Iaikam ari domes deputati paligskolas beigusi,tapat ka premjers.Kas te nav skaidrs ?Lielaka dala Ventinu negrib veloparku Renka darza,bet cita vieta.Ka jus tur atrakstijaties.Decibelli bus tik un tik,mums nav japrasa cilveku domas par so projektu,jo mes ta gribam un varam.Vienu jus aizmirstat.Cilveki par jums veleja,lai jus tur atrastos un lemtu.Un sini bridi jums japrasa,ko cilveki doma.Nevis jadzen savs fufelis,jo loti daudz cilveku grib saglabat Renka darzu patreizeja izskata.Nolaizas uz zemits un ieklausas cilvekos.

  • -4
    Marta P 02.03.2023, 14:56:13

    Ar ko viena daļa ventspilnieku svarīgāka par citu!? Cita daļa ir par veloparku un par tā atrašanos Reņķa dārzā.. Cilvēki par to domas izsaka jau vairākus gadus, ka tādu vajag un tādu grib. Ir speciālisti, ar atbilstošām zināšanām un izglītībām, kas spēj izvērtēt visus nepieciešamos faktus, ne tikai "es gribu, bet viņš ne". Paralēli šiem komentāriem pret šo trasi un tās atrašanās vietu ir arī komentāri par to un tās atrašanās vietu. Tikai bēda tiem pret komentāriem, ka tie ir tikai bļaujoši pret, bez kādiem loģiskiem skaidrojumiem, risinājumu un vietu piedāvājumiem. Tiem, kas bija ar normāliem alternatīvu vietu piedāvājumiem arī tika sniegts skaidrojums, kādēļ tajās vietās ne, jo tās tika vērtētas.

  • 0
    Janis Zvejnieks 02.03.2023, 23:06:54

    Vot te tev Martin taisniba.Ar ko dala Venspilnieku svarigaka par citu!?Tikai ta dala, kam vajag un grib, neieklausas tai dala kas saka (nevis blauj) buvejiet,bet ne Renka darza.Var vien lab viet ieteikt tiem specukiem un izvertetajiem.Viss infrastruktur ir blaks,pat stavviet autiniem .Veca laba Dzintarjurs mototras.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 02.03.2023, 23:56:26

    Tur jau ir puiks uztaisijuš, lec un darās. Tāpat ir dažāda garuma mtb apļi tā kā līdz baltām pelītēm vai Eiropas čempiņiem var uztreneties. Sadirst Reņķ dārz vajag tiem, kūr uz riten nekad nav uzkāpuš.
    Šogad tik viens krāms ir uzstutets, ja nav liels, tad vajag vismaz 3 gadā :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: