Ik gadu marta mēnesī Ventspilī, tāpat kā  visā Latvijā ar īpašu pasākumu programmu tiek atzīmēta  Starptautiskā teātra diena.

Nav noliedzams, ka teātra māksla laika gaitā piedzīvojusi būtiskas pārmaiņas. Blakus klasiskajām izrādēm  pieaug skatītāju interese par dažādiem alternatīviem projektiem.

Tieši šo apsvērumu dēļ 26. martā plkst. 18.00 Ventspils Kultūras centrā notiks Karaliskā improvizācijas teātra izrāde, kuras gaitā īpaša loma tiks piešķirta tieši skatītājiem, ļaujot ikvienam ietekmēt un virzīt izrādes gaitu. Atmosfēra pasākuma laikā – dzirkstošs humors, dzīvesprieks un gaišs skatījums uz dzīvi.

27. martā netiks aizmirsts arī par mazajiem teātra mīļotājiem. Plkst. 12.00 Bērnu pilsētiņas apmeklētājus ar muzikālu izrādi „Kur paslēpies pasaku Pasaciņš?” iepriecinās mūzikas studijas „Mazā prinča planēta” audzēkņi. Savukārt plkst. 15.00 bērnu parkā „Fantāzija” viesosies Ventspils Jaunrades nama teātra studija „Mēs”,   piedāvājot  izrādi „Klauniņu Kuzdrjamčika un Tjuņečkas jautrie piedzīvojumi”

Starptautisko teātra dienu 1961. gadā dibināja Starptautiskais Teātra Institūts (ITI UNESCO). ITI nacionālie centri un teātra cilvēki visā pasaulē to ik gadus atzīmē 27. martā. Par godu šiem svētkiem tiek organizēti neskaitāmi nacionāli un starptautiski pasākumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: