Jūrkalnes ļaudis aicināja uz tikšanos advokātu un rakstnieku Andri Grūtupu. Diskusija nepiespiestā gaisotnē norisinājās Jūrkalnes mājīgajā bibliotēkā, bet saruna vedās ne tik daudz par rakstniecību, cik par Latvijas politiskās un ekonomiskās dzīves aktualitātēm.

Apskati fotogrāfijas!

Advokāts, kas nu jau kādu brīdi aktīvās darba gaitas nomainījis pret radošo darbu rakstniecības lauciņā, atklāj, ka Jūrkalnē viesojas pirmo reizi un ir pārsteigts par stāvkrasta varenumu.

Grūtups ģērbies atturīgā melnā uzvalkā, bet viņam pie kūtīm, apliecinot nacionālpatriotisko noskaņu, mirgo juveliera darbs – sarkanbaltsarkans karodziņš. Īsi pastāstot sanākušajiem par sevi, Grūtups uzsver, ka nekad nav uzskatījis sevi par rakstnieku un vairāk nekā 30 gadu laikā pieradis pie advokāta statusa. Nepilnas divas stundas paiet ātri, un jautājumi no sanākušajiem seko cits citam.

Tautai liekas, ka mūs tur par muļķiem. Paši pieņēma likumus, paši sagrābās, un tagad mēs esam tur, kur esam.

– Jūs domājat, ka visas nelaimes ir tikai tādēļ, ka Latvijā, kā viens otrs saka, ir tūkstoš bagātu cilvēku un pietiktu viņiem visu atņemt, lai viss būtu labi. Nu četrdesmitajā gadā visu atņēma...

Nē, lai vismaz pasaka, kas ir kas.

– Nedomāju, ka varam pieiet vēsturei tik vienkārši un ka mūsu nelaimēs vainojami egoistiski, bagāti cilvēki. Domāju, ka dziļākā problēma ir tā, ka mums kā nācijai ir pārāk neliela valstiskā pieredze.

Vairāk lasi ceturtdienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: