Ceturtdien Irbes jūras šaurumā, Baltijas jūras krastā, robežsargi atraduši izskalotu nelielu mucu ar apmēram 30 litru tilpumu, kurā, iespējams, ir 38 kilogrami narkotiskas vielas.

Muca pamanīta, kad Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar VRS Aviācijas pārvaldes amatpersonām, veica jūras robežuzraudzības uzdevumu ar helikopteri Agusta 109.

Muca pārbaudīta un uz aizdomu pamata par narkotisko vielu klātesamības iespējamību paņemta uz helikoptera borta.

Muca nogādāta Valsts robežsardzes Aviāciijas dienesta Atbalsta punktā Ventspilī, kur to pārbaudīja Valsts robežsarzdes Ventspils pārvaldes Kinoloģijas nodaļas kinologs ar suni. Suns, pārbaudot mucu, reaģēja tā it kā tajā būtu narkotikas.

Par faktu informēta Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde. Pieņemts lēmums mucu nogādāt Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Apskati fotogrāfijas!

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse informē, ka izskalotā muca atrasta Ventspils novadā, Miķeļtorņa apkārtnē.

VP Kurzemes reģiona pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc KL 190 1   (preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošana pāri Latvijas Republikas valsts robežai) 2. daļas (par tādām pašām darbībām,  ja tās izdarītas atkārtoti vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tās izdarītas lielā apmērā). Kriminālprocesā notiek izmeklēšana, nozīmētas ekspertīzes.

Ekspertu versijas par to, kāda narkotiskā viela mucā atrodas, lasiet rītdienas laikrakstā „Ventas Balss”!

Foto: VRS Ventspils pārvalde

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: