Valsts policijā patlaban trūkst aptuveni 1700 policijas darbinieku, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā pastāstīja Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andris Zellis.

Saeimas komisija iepazinās ar aktuālo situāciju ceļu satiksmes drošībā. Zellis pastāstīja, ka, ieskaitot satiksmes uzraudzību, kopumā VP trūkst aptuveni 1700 policijas darbinieku.

Satiksmes drošības kontroles jomā patlaban brīvas ir 157 štata vienības, kas nozīmē, ka trūkst aptuveni 38% darbinieku, kuri ikdienā būtu jāstrādā ar satiksmes uzraudzību.

Vienlaikus Zellis vērsa uzmanību, ka policijā pērn un šogad trīs reģionālajās pārvaldēs veiktas struktūrās reformas.

Latgales reģiona pārvaldē un pārējās struktūrvienībās reforma vēl tikai notiks, reformai jābūt pabeigtai līdz vasarai.

Jau reformētajās pārvaldēs nav vairs ceļu policistu klasiskajā izpratnē, proti, šie likumsargi ir integrēti reaģēšanas nodaļās, lai pēc iespējas ātrāk sniegtu pakalpojumu iedzīvotajiem. "Reaģētu vienā reizē, kas nozīmē, ka atbraukušie policisti atrisina problēmu un vēl paliek laiks satiksmes drošība uzraudzībai," norādīja Zellis.

Zellis norāda, ka reforma nav pasliktinājusi satiksmes drošības uzraudzību, bet darbu VP ir pametuši darbinieki vairāk nekā citus gadus.

"Pērn izgājuši teju 570 policijas darbinieki pērn un pienācis klāt 191. Diemžēl pietrūkst to darbinieku vēl nereformētajās struktūrvienībās, bet cenšamies ieviest Valsts kontroles ieteikumus satiksmes uzraudzībā un to maksimāli veikt ar tehniskiem līdzekļiem," norādīja Zellis.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    _āmen_ 11.01.2023, 15:01:50

    Pieskaitiet klāt trūkstošos skolotājus, ārstus, sanitārus un visus pārējos. Un apskataties iedz.skaitu izmaiņas. Redzēsiet kādos sūdos esam.

  • 0
    Tā nu ir 11.01.2023, 16:19:04

    PILNĪGI PAREIZI!!!
    Tais SŪDOS iraid PILNĪGI visās jomās...!!! BET!
    Augšāsēdošie ( starpcitu, mūsu pašu ievēlēti) āmurgalvas pa 32gadiem, NEKO nav sapratuši, vai nu negrib. Drīzāk jau ,ka negrib.
    JĀ! Kadru trūkst katastrofāli... . Tomēr ir viens liels (atkātošos) BET!!!
    Te nu lielākais vairums bļaus: ALGAS...???
    JĀ! Piekrītu 100%. Tie ir nabaggraši. BET!!!
    Ja salīdzina ( piemēram) Vācijas policiju, gan ceļu-autobāņu, gan kārtības...??? Tur tiešām ir cieņa pret šiem cilvēkiem. Neuzpērkami, pieklājīgi, katrs ieinteresēts par savu vietu. JO. ALGAS, aprīkojums. u.t.t. ir augstākajā līmenī. Arī darbinieki..., izglītoti, zolīdi ( nesalīdzinot ar šeienes puišeļiem.)
    Mūsu valstī, no tās policijas jēgas maz. Kad vērsīsies pie viņiem pēc palīdzības, pieklājīgi atšūs ( ir bijuši piemēri.) Bet tēlo no sevis baaaaaaigos varoņus. Jā. Bomžus un citus, kas nav spējīgi stāties pretī... uz pillu klapi. ... un tad nu plātās: re kā dūšīgi policija strādā... .
    ( turpinājums sekos)

  • 0
    Tā nu ir 11.01.2023, 16:38:39

    turpinājums
    Bet visādus šmurguļus, huligānus, kas pa vakariem taisa pilsētā ar savām šrotkastēm sacīkstes pilsētā, un citādi traucē cilvēkiem... dūša maza. Jautājums. Ko tas pierāda...??? ...un tā visās jomās... arī medicīnā.
    Ārsti bļauj... mazas algas... . Taču paskatīsamies šo ''ārstu" , kā arī medpersonālu attieksmi pret klientiem...??? Manliekas... bez komentāriem. Par to liecina cilvēku pamtotas neskaitāmas cilvēku sūdzības masu medijos. NEKAS nemainās un arī nemainīsies, ja nu arī tomēr tās aldziņas cik necik pacels... .
    Te nu tagats daudzi teiks: nav valstij naudas ... ( atkārtošos) BET!!!
    Visādām padomēm, priekš un pakaļ padomdevējiem, birojiem, valdēm, u.c. visādiem liekēžiem, parazītiem... , tur... cik tik uziet!!!
    Starpcitu šodien ziņās lasīju, ka Latvija( knariņš) atkal aizņēmusēs cik tur tos miljonus...!!!??? KAS TĀLĀK!!! KUR paliks šī naudiņa???
    Kā jau parasti tas ir pie mums: maximālais algu pielikums visiem parazitējošiem, pārējais.... cerams sapratāt...!!!

  • -9
    Gārfilds 11.01.2023, 16:59:03

    Policijā amatu daudz. Pievienojies viņiem un pēc gada pastāsti mums - kā iet un cik daudz esi izdarījis. Izklausās, ka esi īsts praktiķis.

  • -2
    Neko 11.01.2023, 16:48:57

    Papētiet satversmi,nez vai tā ir Latvijas Valsts policija,jeb prīvātais kantoris.

  • 0
    Tā nu ir 11.01.2023, 17:02:57

    Nav nekas jāpēta. Runāts tiek par valsts struktūrām, ne pašvaldības.
    Visa šīs valsts ( to kas vēl palicis) izzagšana un iedzīvotāju apzagšana, krāpšana, korumpētība visās sistēmās, sākas TIEŠI NO AUGŠAS!!!

  • 0
    Tā nu ir 11.01.2023, 16:54:28

    2.turpinājums
    Visu šo rezumējot var tikai pateikt to, ka...
    ...lai arī cik paceltu( maz ticams) tās saucamās aldziņas, nemainīsies PILNĪGI NEKAS! Vajadzēs vēl un vēl u.t.t. u.t.j.p., turpināsies i korupcija, kukuļdošana, ņemšana, valsts izzagšana, sākot PIRMKĀRT ar augšāsedošiem, ( valdība, ministreļi, prokurori, tiesneši, visādas padomes, valdes, biroji) un beidzot ar visādiem tur parazītierēdnieciņiem, uzņēmumu direktoreļiem, policistiem, ārstiem ( šeit es nerunāju par VISIEM)... . JO. Ir vēl saglabājušies tiešām
    JO. Ir vēl saglabājušies tiešām godīgi, profesionāli, cilvēki šajās profesijās... , bet diemžēl... tādus var saskaitīt uz pirkstiem. Gods un slava viņiem.
    BET!!! Pastāv viena liela problēma. Tādi (godīgi) vadītāji u.c., kas savu darbu dara tiešām GODĪGI, savās vietās ilgi nenoturas...!!! Kāpēc...???
    Paši saprotat...!!!

  • 0
    ventspilnieks 36,7 12.01.2023, 00:39:27

    Kanādā 3 gadu laikā neizdevās ieraudzīt ceļu policiju. Ārpus lielpilsētām iedzīvotāju blīvums līdzīgs mums, "aparāts" - 10x mazāks.
    Mums te ir ačgārna leiputrija, kad pasmeļas nenopelnītu naudu un tērē. Tā bagātā lielvalsts to nevar atļauties

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: