Latvijas "Užavas" kausa ceturtās kārtas intriģējošākajā duelī, kurā tiekas "Ogre" un "Ventspils", pirmais cēliens noslēdzās ar viesu uzvaru - kurzemnieki tika pie panākuma 94:89 un atbildes maču pēc divām nedēļām savā laukumā sāks ar +5.

Mača rezultātu atklāja mājinieki, bet ventspilnieki, pateicoties Gunta Sīpoliņa pieciem punktiem pēc kārtas, ātri tika pie vadības 7:4. Arī ''Ogre'' atbildēja ar savu miniizrāvienu, vadība mainījās vēl pāris reizes, bet ceturtdaļas vidū veiksmīgāk jau spēlēja viesi. Trīsarpus minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām Artūrs Ausējs un Linards Jaunzems noorganizēja sekmīgo ātro uzbrukumu, panākot jau 19:12 un liekot Uldim Švēdem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tas būtiskas izmaiņas spēlē neieviesa un pēc desmit minūtēm ''Ventspils'' bija vadībā 25:20.

Otro ceturtdaļu viesi sāka ar Mīlika Jārbro un Kristapa Medisa tālmetieniem, Ivans Gandija-Rosa pievienoja arī precīzi pustālo metienu, un tablo jau rādīja 33:20. Mājinieki vispirms atbildēja ar skrūvju piegriešanu aizsardzībā, pēc tam arī atgūstot veiksmi uzbrukumā. No tālās distances trāpīja Renārs Magone un Edgars Lasenbergs, agresīvi abos laukuma galos darbojās Rihards Zēbergs, un tieši viņš ar soda metieniem arī izlīdzināja rezultātu – 40:40.

Pēc straujajām rezultāta svārstībām laukumā arī uzplaiksnīja asumi, kas beidzās ar trim tehniskajām piezīmēm (2:1 ''Ventspils'' labā), bet pēc šādas izlādēšanās komandas tomēr atgriezās pie basketbola. Pirmajās 20 minūtēs tajā labāki bija Ginta Fogela padotie – 54:47.

Otrais puslaiks iesākās pavisam mierīgā atmosfērā un tempā, kas noteikti patika ''Ventspilij''. Lai arī ne ļoti droši, tomēr kurzemnieki saglabāja vadību, turoties priekšā par divu metienu tiesu. Stabilāks sniegums abos laukuma galos ļāva viesiem pamazām tomēr audzēt plusus, bet nepilnas trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām Edmunds Elksnis pārķēra bumbu, pats realizēja ātri uzbrukumu un atjaunoja 13 punktu pārsvaru – 72:59.

Mača, bet ne sērijas izšķirošo ceturtdaļa ''Ventspils'' iesāka tieši ar tādu pašu pārsvaru (85:72), tā kā abām komandām bija pilnīgi pretēji mērķi un uzdevumi. ''Ogrei'', lai ar cerīgāku skatu nākotnē dotos uz atbildes maču viesos, ļoti derēja vismaz būtiski sadeldēt savu deficītu, kamēr ventspilnieki labprāt paliktu arī pie šādiem pašiem plusiem.

Pēc divu minūšu klusuma periodu, pirmos punktus ceturtdaļā guva mājinieki, kad no tālās distances trāpīja līdz tam vismazāk minūšu laukumā pavadījušais Didzis Mališevs. Minūtes pārtraukums ļāva atdzīvoties arī ''Ventspils'', bet ''Ogre'' atbildēja ar tālmetienu Uģa Pinetes izpildījumā, taču jau nākamajā uzbrukumā viņš tika piektās piezīmes. Ceturtdaļas vidū vēl vienu tālo iešāva Mališevs, turpinot dzēst savas komandas mīnusus.

Jānis Pozņaks ar soda metieniem nodzēsa vēl trīs punktus, atstājot dzīvu intrigu ne vien sērijā, bet pat arī šajā mačā. Pieredzējušais uzbrucējs panāca arī -6, bet neizmantoja iespēju ar soda metienu nodzēst vēl vienu punktu. Galu galā "Ventspils" vadību šajā mačā neatdeva, tomēr mājās atgriezīsies vien ar piecu punktu pārsvaru - 94:89.

Kristapam Dārgajam "Ogres" rindās kārtējā produktīvā spēle, kas gandrīz ļāva aizsniegties līdz "triple-doble" rādītājiem. Pietrūka tikai vienas piespēles - 12 punkti, tik pat atlēkušo bumbu un deviņas rezultatīvas piespēles. Savukārt "Ventspils" rindās pie punktiem tika visi mačam pieteiktie spēlētāji.

Ogre – Ventspils 89:94 (20:25, 27:29, 25:31, 17:9)
Ogre: Lasenbergs 18, Apsītis 15, Zēbergs 13, Dārgais 12 (12 ab, 9rp), Puzņaks 9, Magone 8, Pinete 8, Mališevs 6, Lems, Lastiņš
Ventspils: Jaunzems 14, Sīpoliņš 12, Elksnis 12, Gandija-Rosa 11, Vembi 10 (9ab), Ausējs 10, Jārbro 8, Šeļakovs 6 (6ab), Būmesteirs 5

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: