Ir noslēdzies Ventspils valstspilsētas pašvaldības rīkotais konkurss ''Ziemassvētki 2022'', kura ietvaros tika vērtēti svētku noformējumi ēku fasādēm, skatlogiem un pagalmiem Ventspils pilsētā.  Konkursam šogad tika pieteikti 24 svētku noformējumi.

Konkursa žūrijas komisija svētku noformējumus vērtēja četrās nominācijās, apskatot tos uz vietas dabā, un par labākajiem atzīstot:
- nominācijā Labākais izglītības iestādes ēkas svētku noformējums – bērnudārza ''Bitīte'' noformējums;
- nominācijā Labākais skatlogu svētku noformējums – SIA ''PB Finanses'' biroja skatlogu un ieejas mezglu noformējums;
- nominācijā Labākais publiskās ēkas svētku noformējums – atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ''Cimdiņš'' noformējums;
- nominācijā Labākais dzīvojamās ēkas svētku noformējums – īpašuma Bišu ielā 6 noformējums.

Nominācijas Iedzīvotāju simpātija uzvarētājs tika noteikts aptaujā, kas norisinājās portālā ventspils.lv. Piedaloties 4150 respondentiem, aptaujas rezultātā uzvarēja bērnudārza ''Zvaigznīte'' noformējums, kas saņēma 1328 balsis, jeb 32% no kopējā balsu skaita.

Konkursa ''Ziemassvētki 2022'' visu nomināciju uzvarētāji saņems Ventspils valstspilsētas pašvaldības Atzinības rakstu un naudas balvu 300 EUR apmērā.

Papildus minētajiem nomināciju uzvarētājiem, konkursam pieteikto noformējumu vidū trīs darbi izcēlās ar oriģinālu un estētiski izsmalcinātu izpildījumu.

Pēc žūrijas komisijas ierosinājuma, pateicības raksti par mākslinieciski augstvērtīgu Ziemassvētku noformējumu veidošanu tiks pasniegti:
- Ventspils amatu mājas kolektīvam par fasādes noformējumu;
- Ventspils mākslas skolas kolektīvam par ēkas un pagalma noformējumu;
- skaistumkopšanas salona ''Romance'' kolektīvam par skatlogu noformējumu.

Atzinības un pateicības rakstu pasniegšana tiek plānota Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes sēdes laikā 19. janvārī.

Ikviens ventspilnieks, kas radoši gatavojoties svētkiem, izrotā savu māju vai darba vietu, vairo kopējo svētku noskaņu pilsētā. Lai izteiktu pateicību par īpaši krāšņu un pilsētvidē pamanāmu Ziemassvētku noformējumu izveidošanu, Ventspils valstspilsētas pašvaldība ir nosūtījusi pateicības kartiņas 70 objektu īpašniekiem Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: