Teātra namā Jūras vārti jau sākušies mūzikas kluba ierīkošanas darbi. Teātra kafejnīcas un mūzikas kluba nomnieks – SIA Ventspils nakts klubi – iecerējis investēt šajā projektā vismaz 200 000 eiro. Uzņēmuma direktoram un īpašniekam Kari Hiltunenam ir klubu biznesa pieredze, kas gūta Igaunijā.

Kā jūsu biznesam klājas Ventspilī?

– Patlaban teātra namā Jūras vārti ir atvērta kafejnīca, kas darbojas pagaidām tikai pasākumu dienās. No 15. aprīļa kafejnīca sāks darboties regulāri, tā būs atvērta apmeklētājiem katru dienu. Tad ieeja kafejnīcā būs no Loču ielas, bet iekšējā ieeja no teātra nama vestibila puses būs atvērta tikai pasākumu dienā.

Kafejnīcas apmeklētāji sūdzas par trūcīgo ēdienkarti. Vai kaut ko plānojat mainīt šajā ziņā?

– Jā, pagaidām mēs piedāvājam tikai alkoholu, kafiju un uzkodas – lašmaizītes, gaļas un siera maizītes, bet no siltajiem ēdieniem – tikai plānās pankūkas. Taču, gatavojoties darbam ikdienas režīmā, esam pievērsuši nopietnu uzmanību ēdienkartei un apmācām personālu. Ēdienkartē būs pieejami vairāki dažādu gaļu ēdieni, toskait arī no jēra gaļas, zivis, dārzeņi, vairāki salātu veidi. Ēdienkarte nebūs pārāk daudzveidīga, taču katru nedēļu tā tiks atjaunota. Noteikti būs arī veģetāriešu ēdieni. Izmantosim tikai svaigus produktus, kas nav bijuši sasaldēti, tos iepirksim pie vietējiem ražotājiem un zemniekiem. Kafejnīcā varēs nobaudīt suši. Vasarā atklāsim terasi.

Pastāstiet par saviem plāniem saistībā ar Mūzikas klubu. Uz kādu publiku tas būs orientēts?

– Mūzikas klubs tiek veidots tā, lai piesaistītu gan jauniešus, gan vecākus cilvēkus. Klubā būs trīs zāles, kur skanēs dažādu stilu deju mūzika. Katru mēnesi uz Mūzikas klubu aicināsim ansambļus un izpildītājus ne tikai no Latvijas, bet, piemēram, arī no Igaunijas. Ceram uz ventspilnieku atsaucību, vēl jo vairāk tāpēc, ka pilsētā nav neviena īsta nakts kluba. Mūzikas kluba atklāšanu plānojam ap Jauno gadu. Lai noformētu interjeru, vēlos uzaicināt to pašu dizaineru, kas noformēja pārējās teātra nama telpas, lai Mūzikas kluba interjers būtu ieturēts tajā pašā stilā.

Pastāstiet par savu biznesa pieredzi Igaunijā.

– Esmu guvis pieredzi dažādos darbības virzienos. Pirms vairākiem gadiem nodarbojos ar avīžu izdošanu, pēc tam pārdevu šo biznesu. Šobrīd man pieder nakts klubs un kinoteātris Dīva Kuresārē Sāremā salā. Ar to nodarbojos jau astoņus gadus. Savukārt Tallinas vecpilsētā man jau divpadsmit gadu pieder kafejnīca Kompresors, kur cep, iespējams, visgardākās pankūkas visā Igaunijā.

Vai piedāvāsiet savas pankūkas arī ventspilniekiem?

– Plānojam tās piedāvāt vasarā. Taču neesmu pārliecināts, ka šeit tās iegaršosies. Tās ir īpašas pankūkas – ļoti liela izmēra, kas izceptas pēc igauņu tradīcijām. Neesmu pārliecināts, ka vietējiem iedzīvotājiem tās varētu iegaršoties tik ļoti kā igauņiem.

Vai esat jau paguvis iepazīt vietējo publiku? Vai varat salīdzināt publiku šeit un Kuresārē?

– Tas ir grūti izdarāms, jo Kuresāre ir mazāka par Ventspili – tur dzīvo tikai 14 500 iedzīvotāju. Toties tur ir vairāk tūristu, tāpēc arī izklaides bizness vairāk orientēts uz tiem. Šeit tūristi ir tikai divus mēnešus gadā. Tāpēc mūsu mērķauditorija būs vietējie iedzīvotāji ne tikai no Ventspils, bet arī no visas Kurzemes. Ceram, ka uz šejieni gribēs atbraukt arī kaimiņpilsētu iedzīvotāji, esam gatavi viņus atvest un aizvest ar speciālu autobusu.

Kari Hiltunens gatavs likt lietā Ventspilī savu izklaides jomas biznesa pieredzi, kas gūta dzimtenē – Igaunijā. Viņš sola, ka Jūras vārtu nakts klubā varēs labi atpūsties gan jaunieši, gan cilvēki gados.

Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: