Popstudijas Jūras akmentiņi dalībnieki ļoti veiksmīgi piedalījušies konkursā Nāc sadziedāt!. Saplānots arī darbs šajā pavasarī.

Jauno izpildītāju konkursa Nāc sadziedāt! mērķis ir atklāt jaunus, talantīgus, daudzsološus izpildītājus, veicināt vokālo un māksliniecisko spēju attīstību estrādes žanrā. Viens no nosacījumiem – jādzied latviešu komponista skaņdarbs.

Šogad tajā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku – solisti un popgrupas – trīs vecuma grupās (5–9, 10–14 un 15–20 gadi).

Jūras akmentiņi regulāri piedalās dažādos konkursos un festivālos, toskait starptautiskos, bet šo studijas menedžere Lūcija Boitmane īpaši atzīmē profesionālās žūrijas dēļ. Tajā bija tādi Latvijā pazīstami mūziķi kā Guntars Račs, Igo, Aigars Grāvers, Ieva Akuratere un Ieva Kerēvica. «Viņi paši nestrādā ar bērniem, tādēļ var neitrāli vērtēt dalībniekus,» uzsver Boitmane.

Ar Grand Prix žūrija novērtēja desmitgadīgās solistes Valērijas Čuvizovas un akmentiņu vidējās grupas sniegumu. Valērijas dziedāto kristīga satura dziesmu īpaši atzīmēja Igo – jaunā vokāliste esot to pilnībā atklājusi. Vidējās grupas dalībnieku panākums ir loģisks – viņi kopā dzied no trīs gadu vecuma, un daļa piedalījās arī bērnu Eirovīzijas konkursā Baltkrievijā.  

Akmentiņi bija izvēlējušies dziesmu Pasaules galiņš no Cosmos repertuāra, un viņu izpildījums bijis tik perfekts, ka žūrija pēc uzstāšanās lūgusi atskaņot muzikālā pavadījuma fonogrammu, jo nav ticējusi, ka bērni dzied dzīvajā. Čuvizovas balva – brauciens ar prāmi uz Stokholmu, grupas – ekskursija uz Valmieras BMX trasi.

Studijas jaunākās grupas Viva (pedag. Inga Pašāne) dziedātāju uzstāšanos žūrija novērtēja ar 1. vietu, bet deviņgadīgā Renāta Maksjutova (pedag. Inita Dzelme) – ar 3. vietu. Zēns jau devies ceļojumā uz Stokholmu, bet grupu gaida vienas dziesmas ieraksts studijā.

Boitmane Ventas Balsij atklāj popstudijas tuvākos plānus. Šodien Jaunā viļņa Eiropas atlases kārtā startē solists Roberts Pētersons. Iesūtīti ieraksti konkursam Balss pavēlnieks, kura fināls maijā atkal notiks Ventspilī. Akmentiņi gatavo pārsteigumu aktierim un dziesminiekam Varim Vētram, kurš 1. aprīlī koncertēs Jaunrades namā. Bet Grand Prix nule ieguvusī Jūras akmentiņu vidējā grupa maijā pārstāvēs Latviju konkursā Baltkrievijā.

Publicitātes foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: