Rūpēm par sevi ir jābūt mūsu prioritātei NR.1. Tas ir līdzīgi kā lidmašīnā ar skābekļa maskām – lai cik instinktīvi gribētos masku vispirms palīdzēt uzlikt savam blakussēdētājām, tā vienmēr vispirms ir jāuzliek pašam sev. Tikai tad, kad cilvēks būsi parūpējies pats par sevi, viņam būs pietiekami resursu, lai sniegtu atbalstu citiem.

Ne vienmēr ikdienas steigā izdodas izbrīvēt laiku lielai atpūtas pauzei, tāpēc vienmēr ir svarīgi ieraudzīt mazās pieturas, kurās paši varam piestāt, atjaunot savus spēkus, lai atkal dotos savā skrējienā, bet jau mazliet iedvesmotāki un stiprāki.

Viens no populārākajiem un relaksējošākajiem atpūtas veidiem ir SPA. Vienmēr var doties uz kādu no mūsu Latvijas skaistajiem atpūtas centriem, bet gandrīz tikpat efektīvs un pavisam noteikti finansiāli daudz draudzīgāks variants ir mājās SPA.

Lai gan visbiežāk par mājas SPA telpu kļūst vannas istaba, tas ne vienmēr ir iespējams, tāpēc droši izvēlies telpu, kurā jūties ērti un netraucēti. Tad nu, lūk, padomi, kā pašam savās mājās radīt īstu SPA noskaņu!

Samazini apgaismojumu

Pirmais noskaņas radītājs ir apgaismojums. Tam ir ļoti liela ietekme uz kopējo sajūtu. Spožai gaismai vienmēr ir stimulējošs efekts, kas nedos nomierinošu sajūtu. SPA reizē vislabāk izvēlēties sveces. Maigā gaisma radīs harmonisku sajūtu, kas vieglāk ļaus atbrīvoties no stresa.

Atkarībā no gaumes ir pieejams plašs klāst ar smaržīgajām svecēm, kurām ir aromaterapeitisks efekts. Viens no mājas SPA ekspertiem Stenders piedāvā ne tikai plašu klāstu ar dabīgas izcelsmes ķermeņa kopšanas līdzekļiem, bet arī aromātiskās sveces visdažādākajām deguna smaržu kārpiņām. Mājas SPA pavisam noteikti nav iedomājams bez sveču gaismas!

Padomā par muzikālo noformējumu

Šajā sadāļā nebūs rodama viena pareizā atbilde, jo cik cilvēku tik viedokļu, tomēr ir būtiski pievērst uzmanību arī šim aspektam. Ne vienmēr mums izdosies mājās būt vieniem, tāpēc mūzikas noformējums ir arī instruments, kas palīdzēs mazināt fona trokšņus un dos iespēju ļauties savam dvēseles ceļojumam.

Daži vēlēsies pilnīgu klusumu, bet citiem labprātāk patiks akustiskā mūzika, mīlas dziesmas vai tādas dabas skaņas kā lietus, okeāna viļņi un pavasara putnu čalas. Pirms došanās savā relaksējošā atpūtas pauzē pamēģini paeksperimentēt ar mūziku un skaņām jau pirms tam. Klausies savām sajūtām un izvēlies to, kas iekšēji liek smaidīt.

Izvēlies savu SPA rituālu un sagatavo produktus

Lai gan mājas SPA visbiežāk asociējas ar burbuļu vannu, tā ir tikai viena no iespējām. Vannas SPA ies roku rokā ar putām, sāļiem un bumbām, papildinot to ar sūkļiem un masāžas birstēm ķermeņa lutināšanai.

Ja vanna nav pieejama, tad ķermeni un seju varam aprūpēt ar trīs pakāpju rituālu – skrubis attīrīšanai, maska barošanai un mitrināšana noslēgumā. Šie soļi ir īpaši aktuāli tieši ziemas aukstajā sezonā, kad āda kļūst sausa un tai ir nepieciešamas papildus rūpes. Trīs pakāpeniskos posmus varam piekopt gan sejai, gan visam ķermenim atkarībā no iespējām.

Viens no sausas ādas kopšanas ekspertiem ir Eucerin, kuriem pieejams daudzveidīgs produktu klāsts tieši sausas ādas kopšanai gan mazgāšanās laikā, gan pēc tās. Mājas SPA reizē izvēlies, ko vēlies atkarībā no savām sajūtām, jo galvenais mērķis ir relaksēties.

Burvīgs procedūras nobeigums ir sejas vai ķermeņa maiga pašmasāža – seja, pleci, rokas vai kājas. Tā ne tikai stimulē enerģijas kanālus un atjauno tās plūsmu, bet arī veicini sevis mīlestību un laipnību.

Neaizmirsti par uzkodām

Šī noteikti nebūs reize, kad pasūtīt burgerus un picas, bet gaumīgi iepriekš sagatavota maza uzkodu plate būs izvēle īstajā vietā, pasniegta kopā ar kādu zāļu tēju liela krūzē vai atdzesētu dzirkstošu dzērienu skaistā glāzē.

Pēc SPA procedūrām bieži piezogas viegls izsalkums un ir brīnišķīga, ja nav jāķeras uzreiz pie gatavošanas, bet jau ir sarūpētas uzkodas ar iecienītākajiem našķiem. Tā ir iespēja ierausties dīvānā zem segas, palasīt kādu grāmatu vai žurnālu un ļauties pēc procedūras noskaņai, vēl pakavējoties un nostiprinot miera labsajūtu.

Tāpat kā dodoties uz SPA centriem ir sagatavošanās, rituāls un nobeigums, to nedrīkst aizmirst arī mājas versijā. Šis ir veids, kā mentāli un emocionāli noslēdzam savu relaksācijas ciklu un mierīgi varam transformēties atkal savā darba režīmā jau krietni spēcīgāki un enerģijas pilnāki.

Lasi vēl