"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārajā čempionātā šodien "Ventspils" savā laukumā cīnīsies ar "Keila" komandu. Spēle sāksies plkst.19 un būs vērojamas portālā "sportacentrs.com".

"Ventspils" ar septiņām uzvarām deviņos dueļos ir otrā, kamēr Mārča Vītola pārstāvētā debitante "Keila" ar bilanci 2-4 ir 12.pozīcijā tieši aiz "Liepājas", pie kuras viesosies piektdien.

Ventspils klubs iepriekšējā mačā ar 84:99 piekāpās Tartu vienībai un pārtrauca sešu uzvaru sēriju, kamēr "Keila" basketbolistiem uzvaras mijas ar zaudējumiem.

"Ventspils" līderis sezonas sākumā ir Linards Jaunzems, kuram vidēji mačā ir 17,3 punkti, 6,2 atlēkušās bumbas, 2,8 rezultatīvas piespēles un 2,1 pārtverta bumba. "Keila" rindās Matejs Radunics caurmērā guvis 18,7 punktus un izcīnījis 7,5 bumbas zem groziem, bet bijušais ventspilnieks Vītols ir otrs produktīvākais - viņam vidēji mačā 15,7 punkti, 5,7 rezultatīvas piespēles, 5,3 bumbas zem groziem un 2,2 pārtvertas bumbas.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Renars Z 23.11.2022, 10:21:40

    Par Ventspils uzvaru! Bet nu sestdien pie nums ciemosies grands Prometey, tad nu ies karsti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: