6. vidusskolas skolēni aizvadītajā nedēļā iepriecināja Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļas pacientus, sarūpējot viņiem dažādas dāvanas.

Ventspils 6. vidusskolas pašpārvalde, kurā ir skolēni no 7. līdz 12. klasei, pirms kāda laika ierosināja, ka labprāt vēlētos paveiktu kādu labu darbu un sagādāt prieku tiem, kam tas šobrīd ir vissvarīgāk. Tā kā bija ieplānota skolas balle, pašpārvaldes skolēniem radās doma par savāktajiem līdzekļiem, ko iegūs no pārdotajām biļetēm, iegādāties dažādas galda spēles, puzles, grāmatas, zīmuļus, lai iepriecinātu Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļas pacientus. «Lai balle iegūtu pievienoto vērtību, nolēmām iegūtos līdzekļus novirzīt Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļai, uzdāvinot pacientiem noderīgas lietas. Paldies Jauniešu māju, jo īpaši Undai Egendorfai, par palīdzību projekta tapšanā, kas ļāva iegūtos ienākumus ziedot dāvanu iegādei,» stāsta 6. vidusskolas skolotāja un skolēnu pašpārvaldes konsultante Linda Morica, uzsverot, ka sarūpēt dāvanas Bērnu nodaļas pacientiem ir bijusi skolēnu iniciatīva.

Turklāt skolotāja bijusi pārsteigta, redzot jauniešu satraukumu atbildīgajā brīdī, proti, dāvanu izdalē, «nekad iepriekš nebiju manījusi, ka viņi var būt tik satraukti, esmu patīkami pārsteigta. Viņi tik rūpīgi izvēlējās katram nodaļas pacientam dāvanu, esmu patiesi aizkustināta. Mums ir ļoti jauki jaunieši». Vaicāta, pēc kādiem kritērijiem iegādātas dāvanas Bērnu nodaļai, skolotāja uzsver to praktiskumu – lai būtu lietas, ko var viegli dezinficēt, un tādas, ko var izmantot vairākkārt.

Bērnu nodaļas vadītāja Ieva Ozola ir gandarīta par jauniešu iniciatīvu sarūpēt dāvanas: «Sajutu gan dāvanu saņēmēju, gan dāvinātāju prieku. Paldies par tādu sirsnību!» Savukārt skolotāja Linda Morica saka paldies slimnīcai par atsaucību un pretimnākšanu, atbalstot jauniešu ideju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: