Ventspils muzejā, Livonijas ordeņa pilī atklātas trīs izstādes ''Kustīgās/nekustīgās bildes''. Zem šī nosaukuma sapulcinātas izstādes, kuras vieno cilvēciskā un vienlaikus maģiskā vēlme – attēlot savu tuvāko un ieraudzīto. Sākotnēji – zīmējumos, 19.gs. beigās – fotogrāfijā un jau 20.gs. rītausmā – kinomākslā.

Izstāde ''Zīmējumi'', kurus radījis mākslinieks Modris Brasliņš, attēlo mirkļus autoram mīļu un arī distancētu ļaužu sejās. Jūtama hiperreālisma (arī fotoreālisma, superreālisma) klātbūtne. Modra Brasliņa portreti ir emocionāli un tajos redzami spilgti indivīdi. Izstādē, kas skatāma pils Mazajā izstāžu zālē 3. stāvā eksponēti 16 zīmējumi un tā būs atvērta līdz 8. decembrim.

Izstāde ''Popes muižas vīzijas'' – fotoapvienība ''Kursa'' divu gadu garumā īstenojusi fotoprojektu – romantisku Popes muižas ļaužu atgriešanos vēsturiskajos interjeros. Astoņi fotogrāfi portretēja novada ģimenes Popes muižā un apkārtnē, veidojot vides un situāciju inscenējumus aizgājušo laiku noskaņās. Fotoportretus radīja fotogrāfi – Valdis Brauns, Ilva Buntika, Ģirts Dreimanis, Dainis Rozentāls, Pēteris Šešo, Anatolijs Popeluha, Līga Sondare. Izstādi – senatnīgo fotoalbumu pils galerijās varēs skatīt līdz 8. decembrim.

Izstāde ''Kustīgās bildes. Kino vēsture Ventspilī'' iepazīstinās ar šo demokrātisko, populāro un pieejamāko mākslas un izklaides veidu, kas savulaik arī Ventspilī dziļi iesakņojies. Ir bijis periods, kad pilsētā darbojušies pat seši kinematogrāfi! Ventspils kinoteātri, kino skatīšanās tradīcijas, repertuārs, Ventspilī uzņemtās filmas, kino tehnika, ''tabakas'' indiānis un vēl citas lietas būs izzināmas un skatāmas Ventspils muzeja jaunajā izstādē, kas top, sadarbojoties arī ar Rīgas Kino muzeju un privātpersonām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: