Šodien Ventspilī uzturas Latvijas Pasta par drošību un personālu atbildīgās amatpersonas, lai tiktos ar Ventspils pasta darbiniekiem, vēlreiz izrunātu visu Latvijas Pastā noteikto drošības pasākumu ievērošanu un sniegtu psiholoģisku atbalstu.

Latvijas Pasts vēlreiz izsaka visdziļāko līdzjūtību pastnieces piederīgajiem, un no savas puses apņemas kompensēt bēru izdevumus, izmaksāt piederīgajiem pabalstu, kā arī vajadzības gadījumā nodrošināt ar transportu.

Latvijas Pasta darbinieku, arī mirušās pastnieces, dzīvība ir apdrošināta.

Latvijas Pasts dara maksimāli iespējamo, lai darbinieki šādās krimonogēnās situācijās neciestu – pastniekiem nav jāriskē ar savu dzīvību, ir izstrādātas un dzīvē tiek īstenotas atbilstošas drošības instrukcijas un veikta speciāla apmācība, skaidro Latvijas pasta sabiedrisko attiecību vadītāja Gundega Vārpa.

Latvijas Pasta drošības pasākumu plāns veidots, ievērojot arī ārvalstu kolēģu pieredzi un ieteikumus. Latvijas Pasts sadarbojas arī ar Valsts un pašvaldības policiju, un, saņemot informāciju no šīm institūcijām vai pašiem pasta darbiniekiem par potenciālu bīstamību kādā konkrētā adresē, pastnieki tajā tiekot nodrošināti gan ar pavadošo personālu, gan operatīvo uzraudzību. Pastnieki esot nodrošināti arī ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem.

«Diemžēl mēs nevaram ietekmēt kriminogēno situāciju valstī, to apliecina arī fakts, ka uzbrukums konkrētajai pastniecei nenotika klajā laukā vai vientulīgā mežā, bet gan lielas pilsētas daudzstāvu mājas kāpņu telpā. Latvijas Pasta pieredze liecina, ka šādos esktrēmos gadījumos daudz kas atkarīgs no subjektīviem faktoriem,» skaidro Vārpa.

Latvijas Pasts vēlreiz instruēs visus darbiniekus par drošības instrukciju un konkrētu pasākumu skrupulozas un precīzas ievērošanas nepieciešamību, atkārtoti uzsverot konfidencialitātes nozīmi attiecībās ar Latvijas Pastam nepiederošām personām.

«Taču pilnīgi skaidrs, ka šādu situāciju rašanās būs novērsta tikai tad, kad valstij un sabiedrībai nebūs vajadzīga pensiju piegāde,» uzsver Vārpa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: