Mūsu pilsēta ir iecienīta diplomātisko pārstāvju vizītes vieta. Īpaši aktīvi ārvalstu viesi mūsu pilsētu apmeklējuši pēdējā gada laikā. 

Vakar Ventspilī ieradās Dānijas karalistes vēstnieks Latvijā Pērs Karlsens. Dānijas vēstnieka interešu lokā ietilpst Ventspils brīvostas darbs, kā arī uzņēmējdarbība un izglītība, tādēļ delegācija apmeklēja Ventspils brīvostas pārvaldi un augstskolu. Vēstnieks viesojās arī Dānijas meitas uzņēmuma Diana Sveces.

Ventspils pilsētas domēs skaidro, ka diplomātiskie pārstāvjiem interesi par Ventspili lielākoties raisa iespēja attīstīt starpvalstu ekonomisko sadarbību. Lielākoties interešu lokā ir Ventspils brīvostas pārvalde un tās brīvajā ekonomiskajā zonā strādājošie uzņēmumi.

Tomēr pateicoties diplomātu vizītēm attīstās arī starptautiska sadarbības kultūras, izglītības un zinātnes jomā. Tā, piemēram, cieša saikne velkama starp Francijas vēstniecības pārstāvju vizīti pagājušā gada nogalē un Frakafonijas dienām Ventspilī. Savukārt, Somijas diplomātu vizīte jau vainagojusies ar izstādi Pārventas bibliotēkā.

Ventspils pilsētas domē apstiprina, ka pēdējā gada laikā gan pašmāju amatpersonu, gan dažādu vietējo un ārvalstu pašvaldību delegāciju un diplomātu vizītes kļuvušas biežākas. 2010.gadā Ventspilī viesus uzņēmusi divdesmit četras reizes, septiņas no tām - dažādu valstu vēstniecību delegācijas. Savukārt šogad trīs mēnešu laikā organizētas jau deviņas vizītes, Ventspilī pabijuši Francijas, Ķīnas, Vācijas, Austrijas un Dānijas diplomāti.

Kā skaidro Ventspils pilsētas domē, diplomātisko pārstāvju vizīšu iemelsi ir dažādi. Nereti Latvijā tikko akreditēti vēstnieki savā iepazīšanās vizīšu maršrutā iekļauj arī Ventspils pilsētu. Reti nav arī gadījumi, kad amatpersonu un diplomātu delegācija ierodas, atsaucoties uz pilsētas vadības ielūgumu.

Izpētot Ventspils pašvaldības viesu vizīšu kalendāru, acīs krīt fakts, ka laika posmā, kamēr Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs dēļ pret viņu celtajām apsūdzībām, tika atrauts no darba pašvaldībā, arī viesi Ventspilī uzņemti daudz retāk. Līdz ar Lemberga atgriešanos un aizvien aktīvāku iesaisti pašvaldības darbā, arī viesu interese par Ventspili augusi. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: