Veiksmīgi turpinās skolēnu nodarbinātības programma pirmsskolas izglītības iestādēs, kur par skolotāju palīgiem jūlijā strādā 5 jaunieši no 6. vidusskolas un 1. ģimnāzijas.

Jūlijā darba pieredzi jaunieši gūst pirmsskolas izglītības iestādēs “Pasaka”, “Saulīte”, “Eglīte”, “Varavīksne” un “Bitīte”. Aizvadīta jau pirmā darba nedēļa, kuras laikā skolēni iejutušies jaunajā darba vidē, iepazinušies ar saviem darba pienākumiem, ar kolēģiem un grupas bērniem.

“Bitītē” jūlijā strādā Ksenija. Ksenija šobrīd apgūst prasmes veikt savus darba pienākumus. Labprāt darbojas ar bērniem. “Varavīksnē” darbu uzsākusi skolniece Patrīcija. Kolēģi jaunieti raksturo kā jautru, draudzīgu, smaidīgu kolēģi, kura ir labs palīgs ikdienas darbos gan bērniem, gan skolotājiem. "Saulītē" kā skolotāja palīgs darbojas Sendija. Viņa ir arī “Saulītes” bijusī audzēkne un darbā Sendijai vislabāk patīk tieši sarunas un darbošanās ar bērniem. Bet “Pasakā” strādā Valērija, kura arī iejūtas savā jaunajā darba vietā un ir atradusi kopēju valodu ar bērniem un darbiniekiem. “Eglītē” jūlijā strādā Samanta, un viņu kolēģi raksturo kā pozitīvai sadarbībai atvērtu, sirsnīgu un jauku meiteni.

Katram skolēnam pirmsskolas izglītības iestādē tiek nodrošināts darba vadītājs, kurš atbalsta darba pienākumu veikšanā un iepazīstina ar galvenajiem darba pienākumiem. Skolēnu – skolotāju palīgu galvenie darba pienākumi bērnudārzos ir palīdzēt pirmsskolas pedagogiem aprūpēt bērnus, palīdzēt rotaļnodarbību gatavošanā un to vadīšanā, atbildēt par grupas sanitāri higiēnisko stāvokli, servēt galdus un vēl citi pienākumi.

Kopā šovasar 3 mēnešos pirmsskolas izglītības iestādēs strādās 15 Ventspils jaunieši. Izglītības pārvaldei un izglītības iestādēm ir svarīgi ne tikai atbalstīt jauniešus darba pieredzes gūšanās, bet arī dot iespēju tuvāk iepazīt tieši pedagogu profesiju un veicināt skolēnu tālākas izglītības ieguvi pedagoģijas programmās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: