Maksājumus par mājdzīvnieka nodevu varēs veikt tikai ar internetbankas starpniecību, žetonu izvēloties saņemt klātienē vai savā dzīvesvietā, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Saskaņā ar Ventspils pilsētas domes saistošiem noteikumiem Nr.6 kopš 29.03.2012 par Mājas dzīvnieku turēšanu, Ventspils pilsētā ir jāmaksā ikgadēja mājdzīvnieku nodeva. Jebkuram mājdzīvniekam, kurš dodas ārpus īpašuma robežas, ir obligāti jābūt apzīmētam ar mikročipu un reģistrētam vienotā Lauksaimniecības datu centra informācijas sistēmā. Mājdzīvnieka pirmreizēju reģistrāciju un čipošanu veic pie veterinārārsta.

Mājdzīvnieku nodevas maksājumu iedzīvotāji var veikt ar pārskaitījumu, izmantojot internetbankas starpniecību uz sekojošiem rekvizītiem:

  • Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Komunālā pārvalde”, Reģ.Nr.90000088935
  • Luminor Bank AS kontā, konta Nr.: LV27RIKO0000083631564
  • Maksājuma uzdevumā norādīt: mājas adresi un mikročipa numuru.
  • Mājdzīvnieka nodevas cena (suņi 5.50 EUR, kaķi 1.40 EUR).

Par veikto maksājumu lūdzam informēt e-pastā kom.parvalde@ventspils.lv, pielikumā pievienojot maksājuma uzdevumu un norādot dzīvesvietas adresi un durvju kodu (ja tāds ir), ja žetonu vēlaties saņemt dzīvesvietas pastkastītē. Žetonu var arī saņemt Ventspils Komunālā pārvaldē, Užavas ielā 8, 3.stāvā. Klātienē maksājumi netiek pieņemti.

Iedzīvotāju jautājumus un ierosinājumus lūdzam iesūtīt rakstiski e-pastā: kom.parvalde@ventspils.lv, vai ievietot tos pastkastītē, vai arī nosūtīt pa pastu uz adresi: Ventspils Komunālā pārvalde, Užavas ielā 8, Ventspils, LV3601.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -1
    sranskis 06.07.2022, 08:05:32

    Cik skaisti un moderni! Un ko darīt penšai 82 gadu vecumā, kuras vienīgais dzīvesprieks ir taksim blakus stāvējis šunelis vai neliela teļa lieluma dogs? Vai kāds iedomājas, ka viņai ir internetbanka, viņa to lieto, ka viņa lieto e-pastu, prot noseivot un iekopēt pārskaitījumu? Un nevajag atsaukties uz bērniem un mazbērniem!

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 06.07.2022, 09:13:36

    Elektronisko maksājumu sistēma mūsdienās attīstās ļoti strauji, tādēļ daudzi maksājumi, t.sk. komunālie maksājumi, tiek veikti ar internetbankas starpniecību, turklāt pensija pārsvarā tiek saņemta un to uzkrājumi tiek veidoti internetbankā. Ņemot vērā to, ka Covid-19 ierobežojuma laikā, kad iestāde strādāja attālināti, visi iedzīvotāji maksājumus veica tikai ar internetbankas starpniecību, tādēļ arī turpmāko gadu netika novērotas problēmas šajā jautājumā. Turklāt daudzi izvēlas un dod priekšroku veikt maksājumus tieši ar pārskaitījumu, žetonu izvēloties saņemt dzīvesvietā.

  • 0
    žurka 06.07.2022, 12:03:35

    To P/i "Ventspils Komunālā pārvalde"
    Tā nav atbilde pēc būtības. Kāpēc tad pastā joprojām daudzi pensionāri stāv rindā, lai izņemtu pensiju? Kādas viņiem ir alternatīvas? Sūtīt ierakstītu vēstuli jums ar maksājamo summu vai nemaksāt vispār?

  • -1
    Marta P 06.07.2022, 13:55:07

    Tā ir atbilde pēc būtības - iepriekš, ierobežojumu laikā nebija iespējas maksāt klātienē un par to netika saņemtas sūdzības un maksājumi tika veikti. Līdz ar to nav pamata domāt, ka šī sistēma kādam radīs sarežģījumus. Tā pat jaunie cilvēku var būt tik laipni un apmācīt savus vecvecākus, kā arī palīdzēt tiem veikt šos maksājumus. Tiem, kuriem bērni, mazbērni nav uz vietas - ir Digitālais centrs, bibliotēkas, kur darbinieki apmāca seniorus veikt maksājumus. Arī seniori mums ir pietiekami apķērīgi un kā jau minēts veic maksājumus tiešsaistē, jo nevēlas maksāt papildus naudas tos veicot pastā vai bankā.

  • 0
    visvaldisbalamute 06.07.2022, 17:26:55

    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde"
    Neredzu atbildi uz jautājumu ko darīt penšai 82 g...... Acīmredzot tiek automātiski atbrīvota no nodokļa, jo iespējas samaksāt nav.

  • 0
    sranskis 06.07.2022, 09:19:45

    Jā, jā daudzi maksājumi tiek tā veikti, bet vienalga atbilde nav pēc būtības. Otrs- internetbanka un konts bankā ir divas dažādas lietas, cik es to saprotu vai kā? Bet vienalga par atbildi un ātro reaģēšanu.

  • -2
    Marta P 06.07.2022, 13:57:52

    Bet ļoti liela daļa rēķinu ir jāapmaksā ar internetbanku, tādēļ ir šīs apmācības senioriem, un seniori to izmanto. Turklāt šis nav ikmēneša maksājums, vienu reizi gadā jau kāds rada gabals senioram var palīdzēt šo nokārtot, ja reiz tas rada sarežģījumus.

  • 0
    sranskis 06.07.2022, 14:06:09

    Kundzīt! Maksāt internetbankā ir TIKAI viena no iespējām. Jums pašai smiekli nenāk- apmācības senioriem! Ir starpība starp mani, kuru reizēm pieskaita pie senioriem(fakcinācijas gadījumā) un senioru 80+, kuram ne datora nav, ne interneta! Runa jau šeit ir par teoriju, nevis maksājumu skaita daudzumu.

  • 0
    Laimdota 06.07.2022, 12:38:57

    Tagad man rodas jautājums, kā tad galu galā tiks čekoti četrkājaino saimnieki, ir nomaksāts vai nav?
    Kas tas par žetonu?

  • -2
    Marta P 06.07.2022, 13:59:16

    Samaksājot nodevu tiek iedots žetons, kas apstiprina, ka maksājums ir veikts. Saimniekam tam ir jābūt pa rokai ejot pastaigā, piemēram, pie suņa kakla siksniņas. Vai arī jāspēj uzrādīt maksājuma uzdevums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: