Aizvadītajās piecās diennaktīs, laika posmā no 22. jūnija plkst. 6.30 līdz 27. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma 47 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem un vēl 10 izsaukumi bija maldinājums.

Līgo dienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu, kur Ventspils novada Ances pagastā dega meža zemsedze 2 hektāru platībā un Lokomotīves ielā dega vieglās automašīnas panelis 0,5 m2 platībā.

Neilgi pirms pusnakts Ventspils novada Vārves pagastā dega atkritumi 50 m2 platībā.

Līgo svētkos tika saņemti trīs maldinoši izsaukumi, kas bija saistīti ar to, ka iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, licies, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus glābējus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši ugunskuru un apdraudējums nepastāv.

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Jūras ielā konteinerā dega atkritumi 0,5 m2 platībā un Sarkanmuižas dambī trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,02 m2 platībā.

Sestdien plkst. 20.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Valmieras ielu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka mājas otrajā stāvā deg kondicionieris 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki, no kuriem viens cilvēks cieta un nodots NMPD mediķiem. Plkst. 20.34 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu, kur Ziemeļu ielā virszemes bunkurā dega atkritumi 2 m2 platībā.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 362 izsaukumus – 131 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz meža ugunsgrēkiem, 142 uz glābšanas darbiem, bet 89 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: