Ilggadējais pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele no šī gada augusta uz pusotru gadu nolēmis doties atvaļinājumā – maijā viņa ģimenē piedzimusi otra meita. Tuvākajā laikā dome lems par gaidāmajām izmaiņām vadībā. Visticamāk, Ābeles pienākumus pārņems Kaspars Vitenbergs un Ineta Tamane.

«Esmu pašvaldības izpilddirektors, bet līdz pagājušā gada vēlēšanām, līdz jaunā pašvaldības nolikuma apstiprināšanai es vienlaicīgi biju arī domes administrācijas vadītājs. Šobrīd mums struktūra ir savādāka, mans 1. vietnieks Kaspars Vitenbergs ir vienlaicīgi arī domes administrācijas kā iestādes vadītājs. Es pildu visas pašvaldības izpilddirektora pienākumus – manā pārraudzībā ir pašvaldības kapitālsabiedrības, kur tiešo darbu veic Kapitālpārvaldības nodaļa ar manu vietnieci Ritu Ozoliņu priekšgalā, es atbildu par visu pašvaldības iestāžu darbu, un tajā skaitā arī domes administrācija ir manā pārraudzībā. Vitenbergs ir sevi parādījis kā ļoti spējīgu, jaunu vadītāju gan operatīvā, gan stratēģiskā līmenī, iepriekš viņš ilgstoši ir vadījis mūsu domes Finanšu nodaļu. Tas bija viens no apsvērumiem, kas ļāva man izšķirties par labu savam atvaļinājumam, jo – ir, kam palikt manā vietā, ir cilvēks, kas ar šo darbu tiks galā godam. Viņš vienīgi vairās no kultūras dzīves pārraudzības bloka, bet tam domes vadība meklē risinājumu,» tā Aldis Ābele, kurš 20 gadus turējis roku arī uz pilsētas kultūras dzīves pulsa – gan bibliotēku, gan muzeja un tā filiāļu, gan Kultūras centra un Kurzemes filharmonijas, kas nodrošina Jūras vārtu un koncertzāles Latvija darbību.

Domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš apstiprina, ka izpilddirektoru viņa prombūtnes laikā, saskaņā ar domes nolikumu, aizvietos viņa 1. vietnieks Kaspars Vitenbergs. Vienlaikus plānotas arī izmaiņas domes vadības struktūrā, par niansēm domes vadība vēl spriež.

Neoficiāli Ventas Balsij kļuvis zināms, ka jau tuvākajā nākotnē savu pienesumu pilsētas kultūras un izglītības dzīves kūrēšanā varētu sniegt līdzšinējā Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane. Viņa teic, ka sarunas notiek, tomēr uzsver: «Pagaidām šis jautājums domes sēdē vēl nav skatīts.» Tamane jau iepriekš pildījusi domes priekšsēdētāja vietnieces darba pienākumus Ogrē, atbildot par izglītības, kultūras un veselības jautājumiem. Viņas vadībā uzcelts jaunais Ogres muzejs, iekārtota tā ekspozīcija. Viņai ir profesionālais maģistra grāds pedagoģijā un maģistra grāds skolvadībā. Ventspilī Tamane strādā kopš 2018. gada.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: