7. jūnijā ap pulksten 20 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka P.Stradiņa ielā, kādā īpašumā vīrietis agresīvi izturējās pret Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā, kur jau atradās Pašvaldības policija un NMPD darbinieki.

Likumsargi no pašvaldības policijas un NMPD darbinieku teiktā noskaidroja, ka sākotnēji vīrietis bija zvanījis NMPD, taču medicīnas darbinieki, ierodoties pie viņa dzīvoklī, konstatēja, ka medicīniskā palīdzība viņam nav nepieciešama, tāpēc viņam tika izrakstīts sods par nepamatotu izsaukumu. Pēc NMPD pieņemtā lēmuma vīrietis sācis uzvesties agresīvi, lamājies necenzētiem vārdiem, kā arī iespēris pa NMPD dienesta transportlīdzekli.

Vīrietis notikušo nenoliedza. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas vīrietim izskaidroja, ka viņa rīcībā ir saskatāms pārkāpums, jo viņš ar savu rīcību pārkāpa vispārpieņemtās uzvedība normas, traucēja NMPD darbu, kā arī apdraudēja NMPD darbinieku drošību.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Valsts policija atgādina, ka par nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu ir paredzēts sods. Iespējams, brīdi, kad operatīvie dienesti tiek novirzīti uz šādiem viltus izsaukumiem, viņu palīdzība ir nepieciešama citviet.

Lasi vēl

Komentāri (18)

  • 0
    Arturs5577 08.06.2022, 14:46:07

    Saksim visu pēc kārtas. Tas biju es un ta ir otra reize. Pierma reize - gadu atpakaļ izsaucu atru palidzībju ar 2 sānu plaušu iekaisumu, temperatūra bija 41. Dabūju sodu 70 euro par nepamatotu izsaukumu. Pēc tam atbraucu traumpunkta,sēdeju tur 1 stundu ,konvulsijas, gaidīju kamēr arsti ar saviem papiriem pabeigs,kad uzprasīju viņiem, viņi atbildēja ka biji aizņemti.Paveicas ka tur strādaja pazistama un savlaicīgi palīdzeja man. Ka
    2 gadījums vakar. Man jau 10 gadus ir problēma ar zarnu, tur ir brūce kura asiņo. Baigi sāp, kliedzu uz veselu māju no sāpem. Ātra palidzība man nepalīdzeja, saka ka man viss ir kartība, uztaisīja naudas sodu par nepamatotu izsaukumu, un kad es izdzinu tas slepkavas no mājam, viņi izsauca policīju. bet kas ir pamatots izsaukums? Cilveks iet tualate un dirš ar asini, vai tas nav iemesls palīdzet cilvekam? Kas tas par bardaku Ventspilī? Taisīju viss ko vajadzēja, sonografiju,kanaloskopiju un zarnu . Ir diagnoze no dr Čemsa un ģimenes arsta

  • 0
    Arturs5577 08.06.2022, 14:55:32

    Man 113 atbildēja ka braukšu slimnīca taisit sonografiju, man 28 gados var but vēzis.Šodien uzrakstīju iesniegumu veselības inspekcijaj. Par tiem 2 gadīōjumiem cerams jamaksta kompensāciju. Redzesim vai tas bija pamatots izsaukums vai ne. ar vienu vardu tas ir slepkavas. Vairs nekad nekur nezvanīšu, miršu tad miršu ,miršu ka visi mirs Ventspili , atrā palidzība strāda slepkavas kuram vienalga uz citiem, musu laika viss uztaisīts lai nogalīnat cilvekus, nevis palidzēt viņiem. un cik gadijumos es biju dzīrdejis no citiem cilvekem? Tas ir arprats. Mes maksājam nodokļus. Prēt baltiem cilvekiem atteiksme ir visssliktaka. Pret čigaņiem ir daudz labāk. Valdība dod viņiem dzivesvietu, maksa pabalstu un par komunaliem procentu, un tie ko? Zog, lieto narkotikus. Kur iet tas naudas? Aizmugure? Jus paši laiza viņiem aizmugure un viņi dur jus ar nāzi, kas tas par valdību? Latvija?? Kas ir ar Latvīju? Deportēt to sūdu kaut kur citur !!!

  • -2
    Renars Z 08.06.2022, 21:24:31

    Diez kas nav, izsauc ātros lai palīdzētu, šie uzliek sodu.

  • 0
    Arturs5577 08.06.2022, 15:10:13

    Kapēc ir tada attiecība? Deportet viņus visus. Kāpēc jatere laiku,naudu un spēkas uz čiganiem? Jus viņiem palīdz un viņi jus draž, pareizi ir? Gandrīz visiem čiganiem ir hivs un hepatīts, vai uzreis 2 slimības. Ir verts tēret uz viņiem resursus? Vai Latvija ir galīgi beigta valsts, var pievienot normalu cilvēku pie stūri?? Ak dievs kas par kropli tur sež... Vot ta arī dzīvojam dargā Latvija. Arprats... Par to visu es ar visu sīrdu ienīstu. Kād manai mammai bija insults,bija lidzīga situacija ar ātriem, nu vienkarši izdzeriet tabletes pret sāpem... Žel ka ta ir... ko var izdarīt viens cilvēks prēt sistemu? Pilnīgi neko.. Ta arī strādasim uz idiotiem un mirsiem 30 gadus vecuma.. Ko vispar Latvija ir izdarijusi prēt tiem kuri maksa nodokļus? Piemerām mana ģimene, augša un lēja n.ipašumi iedeva dzīvokli 2 čiganu ģimeniem,narkomani,zagli, bomži kuri no miskastes vāc atkritumus un nes to visu pieieja fuj... Normali dzīvo ar kroplīem kas tas ir? Ņemt viņus visus un viena rajona lai dzīvo.

  • 0
    Heinrich 08.06.2022, 18:31:18

    Čigāniem vairs neko nevar padarīt.Vēl 2.pas.kaŗa laikā tika diezgan nesekmīgi mēģināts viņu probēmu risināt,taču gala rezultātu mēs te redzam-pilnas ielas ar tiem...

  • 0
    inga 08.06.2022, 15:29:19

    Tieši tā ātrajai palīdzībai ir pilnīgi vienalga, ka cilvēks jūtas, ja sirds kardiogramma ir ok tad pārējais viņus neinteresē, aizpagājušajā svētdienā, izsaucu ātro palīdzību pirmās grupas invalīdam, protams uz slimnīcu nepaņēma, un projām ejot teica, ka sauciet mūs tikai tad, ja zaudē samaņu, biju šokā....... Pēc trīs dienām izsaucām atkal ātro palīdzību, tad vismaz bija cilvēcīga attieksme, un aizveda uz slimnīcu. Kāda jēga bija aizvest, ja pēc pāris st zvanīja ārsts (par ārstu tādu nenosaukt), lai savācot, jo viņa esot vesela...... Tad sākās tradi ridi...... Sīkāk ne izklāstīšu, jo gatavoju sūdzību Veselības inspekcijaipret šo ne cilvēcīgo ārstu.. A. B

  • 0
    Arturs5577 08.06.2022, 15:31:11

    Visiem vienalga ja? Nekas nevienam nerūpe.. bet kad cilvēks satiekas ar problemam,ar netaisnību... nomainis viedokli. Manai ģiemenej vajag tie čigāni blakus? Nāciet šeit dzīvot un es uz jums paskatišos. 15 gadus kramejam naudu lai nopirks dzīvokli, strādajam lidz nāvei.. un rezultats? Nodeveji. Latvija ir nodeveji, nodeva manu ģimeni ka arī citus normalus cilvēkus. Arprats. Latvīja iznicināja manu ģimeni, fui kauns. Tas bus uz jusu sirdsapzīņas Latvija! Beigts valsts, pardēva dvēseli velnam. Nekad vairs neuzticos ne policijaj,ne med. palidzībai, nevienam vispar.

  • 0
    Arturs5577 08.06.2022, 15:32:16

    Vairs gaismu neredzu, tikai tumsi no elles

  • -6
    kaktuss 08.06.2022, 16:28:17

    Mācies valodu un brauc uz ārzemēm dzīvot/strādāt.

  • -1
    Arturs5577 08.06.2022, 16:32:26

    Raksti krieviski, paskatisimies ka tu runa un raksti krieviski gudrinieks. Bus tada paša situacija. Kaut kur āra pateici man to, bez zobiem paliksi

  • -6
    kaktuss 08.06.2022, 16:43:22

    Kāds sakars krievu valodai?

  • 0
    Arturs5577 08.06.2022, 16:46:08

    Zinu angļu valodu un kadreiz strādaju arzemes bet tagad nav iespejams. Vajag rupeties par ģimeni un nevaru nekur braukt, neesmu pilsonis arī. Vel jautajumi?

  • 0
    Arturs5577 08.06.2022, 16:49:25

    Veselība arī ir švaka, nevaru strādat. Un palik ar katru gadu sliktak un sliktar no murgu kas saucas par Latviju

  • -3
    Pornieks 08.06.2022, 17:27:39

    Kādreiz jau izsauc uz ģimenes tračiem jo no policijas baidās.

  • -7
    yolo 08.06.2022, 21:02:59

    Pag, es pareizi saprotu. 28 gadus vecs vīrietis te tagad čīkst?

  • -5
    žurka 08.06.2022, 21:34:27

    Pacients, spriežot pēc daudzajiem komentāriem, ir diezgan agresīvi noskaņots un uz miršanu netaisās. Tikai sauss novērojums no malas. Nav pilnmēness?

  • 0
    Janis Zvejnieks 08.06.2022, 21:37:51

    yolin !tu ir riktigs pajolins :)cikst tikai sets vartin engs,ja tas nav ieelots :)))a te cilveks izstast viss bardak,kas daras un nav svarig,vai jauns vai vecs.Un tad gadijum ir daudz.Cilveks salauz rok un zvan atrajiem,atbild ir tad,ka jabrauc i pasam,vai jamekle kas aizved,ja atrie atbrauks,tad bus jamaksa 70e sods,par nepamatot izsauksan.Pajolin !tas nav izdomats stasts,tas notikas nesen ar man mammuk.

  • 0
    Arturs5577 11.06.2022, 12:22:43

    Pēc izmeklējumiem pie dažadiem arstiem un gastroenterologa ir konstatēts ka sāpes vedera sakušas 13 gadus atpakaļ kad saku pipēt cigaretes, no paaugstināta skābes daudzuma kuņģi. Protams no sākuma,kad sāku pipēt nebija nekas. Pēc tam sākas. Bīja veikti 4 manipulācijas Latvija pie ķirurga un citiem arstiem kur uz bildem redzams ko tieši tur sāp. Cilvēkiem kuri pipē, paraugs ir? Nedomāju,kad nesāpēja. Atmetiet pipēt, ilgāk dzīvosiet. Vai vienu dienu bus kads vēzis, ka nevaresiet ēst neko. Uzskatu ka neatlekāma palidzība bija vajadzīga jo baigas sāpēc sakās darbā , un majās paliek vel sliktāk. Paldies Rīgas un Liepājas arstiem par palidzību, jo Ventspilī med. palidzību dabūt nevarēju. Bija izrakstītas zāles un ja nepipēt, bus labi. Tiem kuri pīpe, kaut vienam no jums ir bijis lidzīga problēma ar veselību?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: