Patlaban Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī ārstējas septiņi Covid-19 pacienti, divi no viņiem ir Ukrainas bēgļi, kuriem dzimtenē ir bijusi citāda vakcinācijas kārtība, tādēļ valstī vajadzētu veicināt bēgļu vakcināciju pret Covid-19, sacīja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Viņš stāstīja, ka patlaban situācija ar Covid-19 slimniekiem ir būtiski uzlabojusies, salīdzinot ar ziemu un pavasari, jo samazinās inficēto skaits Latvijā un līdz ar to arī slimnīcās pacientu skaits ir mazāks. Pirms pusotras nedēļas bijušas dažas dienas, kad slimnīcā nebijis neviens Covid-19 pacients.

Patlaban slimnīcā esot septiņi Covid-19 pacienti, no kuriem tikai trijiem tā ir pamatdiagnoze.

Lācis vērš uzmanību, ka Ukrainas bēgļi ir riska grupa ne tikai Ventspils slimnīcā, bet visā valstī, jo viņiem dzimtenē ir bijusi citāda vakcinācijas sistēma.

Runājot par rudenī prognozējamo Covid-19 uzliesmojumu, Lācis atzīst, ka Covid-19 nekur nepazudīs, ar to būs jāsadzīvo līdzīgi kā ar gripu. Taču tagad mediķiem jau ir uzkrātas zināšanas un pieredze, kā arī slimnīcā ir nepieciešamais aprīkojums, medikamenti. Mediķis norāda, ka pašlaik nav zināms, vai rudenī neparādīsies kāds jauns Covid-19 paveids, taču tam nevajadzētu būt smagākas formas par iepriekšējiem.

Slimnīcā joprojām visi lieto maskas, pacientiem regulāri tiek veikti rutīnas testi, tāpat arī darbiniekus testē, taču retāk nekā iepriekš, par saglabātajiem drošības pasākumiem informē Lācis.

Samazinoties kopējai saslimstībai ar Covid-19, tostarp pacientu skaitam, kam nepieciešama slimības ārstēšana slimnīcā, Valsts operatīvās medicīniskās komisija nolēma no 1. jūnija atcelt veselības aprūpes nozarē iepriekš izsludināto gatavības režīmu.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -5
    Covid 19-24.ventspils.lv 02.06.2022, 15:55:36

    Tas ir prātam neaptverami - kā varēja ielaist valstī veselu gūzmu nevakcinētu bēguļu!
    Vai jauns pandēmijas vilnis viņu dēļ nesāksies jau drīz vien,nesagaidot rudeni?

  • -4
    Pornieks 03.06.2022, 08:55:44

    Neaizmirstiet to ka : tā jūsu vakcīna ir INDE un kovids ir FEIKS!

  • -4
    Janis Zvejnieks 02.06.2022, 21:08:45

    Kas ta ir par modi,pateikt aa,bet neteikt be?Kad tad ir ta ,citada vakcinacijas kartiba ?Un te vaidzet atr sorosists iesaistit.Savs Ventin bezpajumtnieks atr nospricej,nav zlurgajies ieksa kojas netiek.Ta ari te viniem but liel darb front,sarunat lai pie kojam piebrac zlurbataj klat un kamer nenokolijas ieksa netiek.Ka ari vb zurnalugs varet palidzet informativa fronte,ka tas ir lab un veselig,lai neslimot.

  • -2
    Janis Zvejnieks 03.06.2022, 20:13:01

    Cienijama Ventas Balss redakcija.Vai jus ludzu varetu nointervet,Kurzemes regionalas slimnicas valdes prieksedetaju Juri Laci ?Uzdodot vinam jautajumu.Kada tad ir bijusi, citada vakcinacijas kartiba,ukrainu begliem vinu dzimtene .Cik saprotams no Jura Laca kunga teikta,ukrainas pilsoniem ir bijusi nepareiza vakcinacijas kartiba.Kadai vajadzetu but pareizai ?

  • -3
    visvaldisbalamute 04.06.2022, 02:38:36

    Viņiem bija jāiztiek bez mūsu pianista terora. Hihh, tas acīmredzot nebūs bijis pareizi. Nu nekas, tūlīt būs mērkaķpote, vēl varēs paspēt ieraut divas šļuras. Vai divas vienā.....

  • -3
    Pareizais viedoklis 04.06.2022, 11:33:28

    Ukraiņiem noteikti nebija vardarbīgā un uzspiestā piespiedu vakcinācija, kā LV.

  • -2
    visvaldisbalamute 05.06.2022, 02:03:40

    Jurim Lāča kungam gan droši vien būtu jautājumi Zviedrijas bijušajam galvenajam virusologam, kam nebūt attieksme nebija tik viennozīnmīga. Bet nu ko vairs par to. Mēdz būt piedāvājumi no kuriem nav iespējams atteikties. Tas attiecināms uz Zviedrijas Tegnela kungu, kurš pēkšņi pametis savu amatu un pārvācies uz citu darbavietu. Kā jums šķiet kādu? Tieši tā, uz PVO :)) Nākošā plāndēmija Zviedrijā neatšķirsies, jo nav tak kam oponēt...

  • -1
    Elviss22 05.06.2022, 19:55:40

    Viņi pat nezin, kas par vakcīnu un kāpēc.

  • -1
    Marta P 06.06.2022, 14:11:31

    Ne jau Juris Lācis lēma par šo obligāto vakcināciju.
    Bet par kārtību, kad pavasarī par šo spriedelēja, tad es sapratu, ka viņiem ir bijušas pieejamas arī citas vakcīnas, kas nav ES apstiprinātas, līdz ar to šeit tā kā neskaitās derīgas. Bet tur noteikti Lācis varēs labāk izstāstīt!

  • 0
    Janis Zvejnieks 09.06.2022, 20:56:46

    Godajamais ,Ventas Balss galvena redaktora vietnieka kungs Neimani !Zinot,ka jus lasat komentarus un biezi ari komentejat,tad jus drosi izlasijat manis uzdoto jautajumu,Jura Laca kungam,par citado vakcinacijas kartibu,kas ukrainu begliem ir bijusi vinu dzimtene.Skatoties tos ikskisus uz augsu,saprotams ka vel cilvekiem desmit ir interesanti uzzinat Jura Laca kunga atbildi uz uzdoto jautajumu.Domajams, ka ari Ziemelkurzemes regionalas slimnicas preses dienests seko lidzi rakstam,taka ari jus varat sniegt atbildi.Cilvekiem jabut informetiem.Pateicoties informacijai ,ziemas perioda,par vakcinesanas nepieciesamibu,tagat vasara varam but drosiba.Bet Jura Laca kungs prognoze,ka rudeni viruss atgriezisies.Tad vajag,ka sacija musu senci, rati jataisa ziema,bet ragavas vasara.Jasak jau izvest profilaktiskus un informativus pasakumus.Lai ragavas,gatavas ziemai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: