Pagājušajā nedēļā Ventspilī 9-stāvu māju rajonā izcēlās ugunsgrēks, kura laikā cieta viens cilvēks. Glābjoties no uguns liesmām, vīrietis nesekmīgi mēģināja iekļūt sestā stāva lodžijā, nenoturējās un nokrita. Iespējamais ugunsgrēka iemesls – neuzmanīga rīcība ar uguni.

17. maijā Ventspils Pašvaldības policijas patrulējošā ekipāža, apsekojot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju rajonu Inženieru ielā, ievēroja, ka no kāda dzīvokļa loga 6. stāvā Inženieru ielā 93, ceļas melni dūmi. Nekavējoties uz notikuma vietu Ventspils Pašvaldības policija izsauca atbildīgos dienestus - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), un Valsts policiju (VP).

Ventspils Pašvaldības policijas policisti ievēroja, ka no degošā dzīvokļa kāds vīrietis cenšas tikt uz blakus esošā dzīvokļa lodžijas, taču neveiksmīgi, vīrietis nokrita no 6. stāva. Ventspils Pašvaldības policijas policisti nekavējoties vīrietim sniedza neatliekamo pirmo palīdzību līdz mediķu ierašanās brīdim. Kā arī kopā ar VP darbiniekiem uzsāka iedzīvotāju apziņošana par ugunsbīstamo situāciju un iedzīvotāju evakuāciju.

VUGD oficiālā informācija bija ļoti īsa un kodolīga. 17. maijā plkst. 16.12 Ventspils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Inženieru ielu, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas sestā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 20 m2 un septītā stāva dzīvokļa loga rāmis 2 m2 platībā. Negadījumā cieta viens cilvēks un vēl 50 cilvēkus no ēkas evakuēja ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Valsts un Pašvaldības policijas darbiniekiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 18.49, informē VUGD.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienests nesniedza informāciju par ugunsgrēka cēloni. VUGD pārstāvis norādīja, ka dienests nenodarbojas ar aizdegšanās cēloņu noskaidrošanu. Savukārt Valsts policijas Kurzemes pārvalde arī nenodarbojas ar šī negadījuma izmeklēšanu un atteikusi ierosināt krimināllietu, jo tajā nav konstatēts noziedzīgais nodarījums un nav ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmju, atbildēja vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Madara Šeršņova. Policijas pārstāve vien norādīja, ka ugunsgrēka iemesls, iespējams, ir neuzmanīga rīcība ar uguni.

Ventas Balsij izdevās aprunāties ar vairākiem Inženieru ielas 93. mājas iedzīvotājiem. Daži norādīja, ka iepriekšējā vakarā izdegušajā dzīvoklī tusējusies kompānija. Pēc neoficiālas informācijas, pa logu izlēkušais vīrietis, iespējams, bijis reibuma stāvoklī. Aculiecinieki norāda, ka viņam bijis aptuveni 30 vai nedaudz pāri.

«Visu dienu biju darbā. Bet, kad atbraucu mājās, manā dzīvoklī pirmajā stāvā bija mazliet ūdens un noplūdušas sienas,» pastāstīja Gabriela, kura nesen pārcēlusies uz Ventspili no Rīgas un īrē dzīvokli Inženieru ielā 93 nedaudz vairāk kā mēnesi. Tādēļ nekādu informāciju par sestā stāva iedzīvotājiem viņa nevarēja sniegt. No citiem iedzīvotājiem Ventas Balss uzzināja, ka izdegušā dzīvokļa īpašniece dzīvojot ārzemēs. Dzīvoklī tika veikts remonts. Iespējams, īpašniece bija grasījusies vai nu dzīvokli izīrēt, vai pārdot. Kaimiņi pieļauj, ka dzīvoklī remonta laikā dzīvoja strādnieki. No dažiem avotiem zināms, ka vispirms aizdegās gulta, kurā gulējis cietušais. No tā var spriest, ka vīrietis, iespējams, aizmiga ar nenodzēstu cigareti un no tā arī iesākās ugunsgrēks.
Georgijs, kurš dzīvo trešajā stāvā tajā pašā kāpņu telpā, kur izdega dzīvoklis, pastāstīja, ka, sapratuši vīrieša nodomu, kurš grasījās izlēkt pa logu, kaimiņi viņam klieguši, lai viņš to nedara. Acīmredzot vīrietis izlēca šoka stāvoklī, nespējot pareizi izvērtēt bīstamības pakāpi. Teju minūti pēc viņa kritiena pie mājas piebrauca ugunsdzēsēji, bet vēl pēc pusotras minūtes – ātrā palīdzība. Nolēkušais vīrietis gulēja zālē, līdzās viņam stāvēja policists. Pieskrējušie mediķi ātri aizveda cietušo uz slimnīcu.

Pēc aculiecinieku stāstīta, ugunsdzēsēji ne uzreiz varēja iekļūt degošajā dzīvoklī – vajadzēja uzlauzt durvis. Daži iedzīvotāji minēja, ka ugunsgrēka laikā dzīvoklī esot bijis vēl viens cilvēks, kurš vēlāk palīdzējis ugunsdzēsējiem mest laukā gruzdošās mantas. Tomēr šādu informāciju mums neizdevās apstiprināt.

Mājas iedzīvotāji neskopojās ar pateicības un atzinības vārdiem pašvaldības policistiem, kuri ļoti operatīvi evakuēja cilvēkus no kāpņu telpas. Ugunsgrēka un tā dzēšanas laikā cietis ne tikai degošais dzīvoklis, bet arī citi. Septītajā stāvā sadega loga ārējais rāmis. Dažos dzīvokļos bija vērojams sadūmojums vai arī tie bija pielieti ar ūdeni. Stāstot par to, daži iedzīvotāji atzinās, ka sākuši domāt par dzīvokļa apdrošināšanu.

Pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot - 110 vai Pašvaldības policijai  -  63680808; 28680808.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Rovena Freliha 24.05.2022, 09:16:29

    Ventspils Pašvaldības policijas policisti ievēroja, ka no degošā dzīvokļa kāds vīrietis cenšas tikt uz blakus esošā dzīvokļa lodžijas, taču neveiksmīgi, vīrietis nokrita no 6. stāva. Ventspils Pašvaldības policijas policisti nekavējoties vīrietim sniedza neatliekamo pirmo palīdzību līdz mediķu ierašanās brīdim. Kā arī kopā ar VP darbiniekiem uzsāka iedzīvotāju apziņošana par ugunsbīstamo situāciju un iedzīvotāju evakuāciju. nejaucat divas lietas izlec vai nokrīt cenšoties tikt uz otru balkonu. MAINAT VIRSRAKSTU

  • 0
    Rovena Freliha 24.05.2022, 09:17:25

    Ventspils Pašvaldības policijas policisti ievēroja, ka no degošā dzīvokļa kāds vīrietis cenšas tikt uz blakus esošā dzīvokļa lodžijas, taču neveiksmīgi, vīrietis nokrita no 6. stāva. Ventspils Pašvaldības policijas policisti nekavējoties vīrietim sniedza neatliekamo pirmo palīdzību līdz mediķu ierašanās brīdim. Kā arī kopā ar VP darbiniekiem uzsāka iedzīvotāju apziņošana par ugunsbīstamo situāciju un iedzīvotāju evakuāciju.

    VUGD oficiālā informācija bija ļoti īsa un kodolīga.

  • 0
    Elviss22 24.05.2022, 17:11:07

    Neimani, neguli, bet maini tēmai virsrakstu, citādi cilvēks tiek pazemots un var sākties tiesas darbi, par goda un cieņas aizskaršanu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: