Ventspils slimnīcā darbu sākuši vairāki Ukrainas iedzīvotāji, informē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Darbu Ventspils slimnīcas Iekšķīgo slimību nodaļā jau sākusi māsa no Ukrainas, savukārt vairāki ārsti-speciālisti pašlaik gaida Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) apstiprinājumu, lai varētu sākt darbu Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī un filiālē Talsos. Viena ukrainiete sākusi darbu slimnīcas Saimnieciski tehniskajā dienestā Ventspilī.

Kā norāda Rudzroga, martā un aprīlī kopumā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā stacionēti 15 ukraiņi, savukārt ambulatori slimnīcā dienā vēršas vidēji viens pacients no Ukrainas - pie dažādiem speciālistiem, uz diagnostiskajiem izmeklējumiem un citiem pakalpojumiem.

Ventspils slimnīcā dzimuši jau trīs ukraiņu bērniņi - zēns un divas meitenītes.

Līdz aprīļa vidum īstermiņa darba atļaujas Latvijā izsniegtas 13 Ukrainas ārstiem, un daļa no viņiem jau ir sākuši darbu.

LĀB darbam Latvijā bija pieteikušies 60 Ukrainas ārsti, no kuriem visvairāk pieteikumu saņemti no zobārstiem - pieteikušās 15 šādas personas, kam seko ginekologi un dzemdību speciālisti, oftalmologi, pediatri un anesteziologi.

LĀB ārstiem nodrošina atbalstu nepieciešamo dokumentu sagatavošanā un iesniegšanā, savukārt ASV dibinātā bezpeļņas organizācija "Latvijas Medicīnas fonds" apņēmies finansiāli atbalstīt visus veselības aprūpes profesionāļus, kas turpinās darbu medicīnas jomā Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -4
    Kriska 20.04.2022, 17:45:33

    Vismaz slimnīca būs kāds tolks. Diānā atteikušies strādāt - neies svešiem traukus mazgāt

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 21.04.2022, 05:18:49

    Vai tō Dakter būs mācet Valst Valōd?
    Es,pa prōv,ne gribet mācities Mazkriev mēl,dēļ man cienijam Veccum,le zinat.

  • -1
    Aka 21.04.2022, 08:21:26

    Labi būtu, ja vietējie, te dzimušie mācētu latviešu valodu pienācīgi, diemžēl....

  • -2
    Marta P 21.04.2022, 13:50:19

    Līdz šim jau visur izskanēja, ka viņi aktīvi piesakās tiem valodu kursiem, un cik manīts ziņās un uz ielas, tad vismaz pieklājības frāzes un tādus primitīvākos teikumus jau latviski laiž. Tas ir vairāk kā daži, kas te dzimuši...
    Turklāt strādājot ar pacientiem būs jāmācās valoda, citādi jau nevarēs kvalitatīvi to darbu izdarīt. nevarēs saprast, kas sāp, kas jāārstē.

  • 0
    Tepatvien 22.04.2022, 09:27:46

    Man tik jautājums, vai tiem ukraiņiem, kas ierodas Latvijā tiek veikts kovid tests? Tāda doma pienāca, jo pēc novērojumiem, kad notiek lielāka cilvēku kustība, tad arī palielinās saslimušo skaits. Kovids arī Ukrainā ir kovids.

  • -2
    Marta P 22.04.2022, 12:05:48

    Nu vai tad tagad ierodoties ir jāveic testi? Kovids jau ne tikai Ukrainā.. Man jau liekas, ka tā obligātā testēšanās tika atcelta līdz ar ārkārtas situāciju. Bet u ja slikti jūtas, tad jau gan noteikti testējas, lai tiktu pie ārstiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: