Dabas katastrofa uzlecošās saules zemē arī ventspilniekos raisa līdzjūtību un vienlaikus bažas par radiācijas izplatību un zemestrīces iespējamību mūspusē.

Spēcīgā zemestrīce, kas, pēc zinātnieku aplēsēm, ir septītā spēcīgākā pasaulē kopš pastāv instrumentāli mērījumi un tai sekojošie turpat desmit metrus augstie cunami viļņi aiz sevis atstājuši pilnīgu postažu valsts Austrumu piekrastē. Šobrīd tiek lēsts, ka bojā gājuši vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju, taču no daudziem nav saņemtas ziņas.

Pirmdienas pēcpusdienā nekādas informācijas nebija arī par 4 Latvijas pilsoņiem. Ja sākotnēji cilvēkos vēl bijušas cerības, ka paziņas nevar sazvanīt, jo valstī traucēti mobilie sakari, tad tagad tās aizvien sarūk un pamazām tiek apjausta smeldzošā patiesība, ka upuru skaits augs. Turklāt zemes dzīles vēl aizvien nav rimušās; pastāv bažas par jauniem spēcīgiem pazemes grūdieniem un cunami.

Pilnīgā gruvešu kaudzē, kur daudzviet viļņu spēks uz mājas jumtiem uzmetis pat kuģus, pārvērstas daudzas piekrastes pilsētas. Britu laikraksta The Daily Mail korespondents redzēto nosaucis par elli zemes virsū, atzīstot, ka savā 30 gadu praksē līdzīgu ainu nav redzējis. Savukārt Japānas valdība situāciju raksturojusi kā smagāko krīzi pēc Otrā pasaules kara. 

Vairāk par dabas katastrofu Japānā lasiet otrdienas laikrakstā Ventas Balss!

Foto:apollo.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: