Ventspils jau ceturto reizi atzīta par vienu no desmit labākajām Eiropas mikropilsētām ārvalstu tiešo investīciju (ĀTI) piesaistes stratēģijas jautājumos, atkārtoti iegūstot trešo vietu. Topu publicē britu laikraksta ''Financial Times'' izdevums ''fDi Intelligence''.

Lai izveidotu sarakstu ''fDi European Cities and Regions of the Future 2022/23'' tika novērtētas 356 pilsētas, sagrupētas pēc iedzīvotāju skaita un pēc tam tie tika sarindoti, pamatojoties uz datiem, kas savākti piecās apakškategorijās: ''Ekonomiskais potenciāls'', ''Cilvēkresursi un dzīvesveids'', ''Rentabilitāte'', ''Savienojamība'' un ''Draudzīgums uzņēmējdarbībai''.

Vērtējot Eiropas pilsētas tās bija sadalītas piecās kategorijās: lielpilsētas, lielās pilsētas, vidējā lieluma pilsētas, mazās pilsētas un mikropilsētas. Mikropilsētu grupā iekļautas pilsētas, kurās iedzīvotāju skaits nepārsniedz 100 tūkstošus. ĀTI piesaistes stratēģijas kategorijā Ventspils ierindojas topa trešajā vietā, savukārt pirmo vietu ieņem Valmiera, otro – Īrijas pilsēta Waterfold. Desmitniekā iekļuvusi arī Jelgava (6. vieta). Savukārt Rīga Eiropas mazo reģionu grupā ieņem 10. vietu ''Savienojamība'' kategorijā un Eiropas vidējā lieluma pilsētu grupā ieņem 4. vietu ''Cilvēkresursi un dzīvesveids'' kategorijā.

Šāda veida tops tiek veidots katru otro gadu, un Ventspils tajā iekļauta jau ceturto reizi.

Ar pilnu ''fDi'' Eiropas nākotnes pilsētu un reģionu topu iespējams iepazīties šeit.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -3
    Renars Z 23.02.2022, 16:10:00

    Prieks dzirdēt, ka Ventspils ierindojas trijniekā Eiropā, pelnīti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: