Šodien Ventspils Augstskolas rektorātā uz pirmo sēdi pulcēsies tās jaunievēlētie augstākās lēmējvaras – padomes – locekļi. Otrdien Ministru kabinets pielika punktu ieilgušajai intrigai – no savas puses amatā apstiprinot Latvijas eksprezidentu Raimondu Vējoni un inovāciju jomas profesionāli Reini Āzi.

«Raimondam Vējonim ir pieredze stratēģiskā līmeņa pārmaiņu vadībā. Zināms, ka viņš ir bijis gan Valsts prezidents, gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības, gan aizsardzības ministrs. Arī Reinim Āzim ir augstskolas padomes locekļa amatam atbilstoša pieredze Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) un tagad, strādājot SIA «Ventspils nafta» terminālī (VNT), kā biznesa attīstības vadītājam,» jaunievēlētos padomes locekļus raksturo augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš. Viņš norāda, ka pirmajā padomes sēdē plānots iecelt tās priekšsēdētāju un vienoties par pirmajiem darba uzdevumiem.

«Ventspils Augstskolai jābūt vienai no labākajām un atpazīstamākajām augstskolām Baltijas reģionā, lai šeit mācītos studenti un strādātu mācībspēki ne tikai no Latvijas, bet arī ārvalstīm,» lakonisks savā vīzijā ir Vējonis. Savukārt Āzis jau pusgadu ir ventspilnieks, pateicoties darbam VNT. Iepazīstinot ar sevi, viņš saka tā: «Salīdzinoši nesen ieguvu doktora grādu vides un enerģētikas inženierzinātnēs Rīgas Tehniskajā universitātē. Pirms tam ir gan Viļņā studēts, gan Londonā iegūta bakalaura izglītība. Strādājot LIAA par direktora vietnieku investīciju un inovāciju jautājumos, stratēģiskā līmenī sadarbojos ar pētniecības organizācijām un augstskolām visā pasaulē, meklējot sadarbības iespējas ar uzņēmējiem. Kad vadīju LIAA pārstāvniecību Lielbritānijā, palīdzēju vairākām Latvijas augstskolām organizēt dubultprogrammu grādus.» Jautāts, vai viņš ir gatavs pretendēt arī uz padomes priekšsēdētāja amatu, Āzis teic: «Mana galvenā interese ir atrast lielāko pievienoto vērtību, ko Ventspils Augstskola varētu dot saviem studentiem, esot līdzsvarā starp interesantu studiju programmu, sadarbību ar uzņēmējiem un pētniecību.»

Ventas Balss jau rakstīja, ka Augstskolu reformas rezultātā attīstība turpmāk būs padomes kompetencē, Senāta pārziņā atstājot studiju un zinātnes jautājumus. Izpildvara – rektora rokās. No pieciem Ventspils Augstskolas padomes locekļiem divus izvirzīja pati augstskola, vienu – Valsts prezidents, bet divus atklāta konkursa rezultātā – Ministru kabinets. Augstskolas izvirzītie pārstāvji padomē ir Ventspils mērs Jānis Vītoliņš un profesore Gaļina Hiļkeviča, prezidentu Egilu Levitu pārstāvēs Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: