Piektdien tiešsaistes platformā Zoom un Europe Direct Ventspils kontā Facebook no plkst. 10 norisināsies diskusija par vērtībām, tiesiskumu un drošību.

Lai plašāk iesaistītu iedzīvotājus kopējās Eiropas nākotnes veidošanā, Eiropas Savienības institūcijas (ES Padome, Eiropas Parlaments un Eiropas Komisija) organizē pasākumu kopumu ar nosaukumu Konference par Eiropas nākotni. Ar pilsoņu virzītu debašu un diskusiju sēriju Eiropas iedzīvotājiem tiek sniegta iespēja dalīties ar savām idejām un palīdzēt veidot kopējo nākotni.

Europe Direct Ventspils organizētā diskusija ir viena no konferencei veltītajām aktivitātēm, kuras mērķis ir rosināt paust savus uzskatus par demokrātiju, vērtībām, tiesiskumu un drošību kā nozīmīgām Eiropas vērtībām šodien un nākotnē. Tai būs iespējams sekot līdzi gan Zoom platformā, gan Facebook

Pasākumu atklās Eiropas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Z. Petre, diskusijā piedalīsies Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas I. Vaidere un politikas zinātnes doktors M. Hiršs, diskusijas moderators būs žurnālists I. Kozins, bet savus viedokļus paudīs Ventspils valstspilsētas pašvaldības Jaunatnes lietu komisijas priekšsēdētājs R. Budigins, Ventspils Augstskolas studentu padomes locekle J. Širina, Ventspils Tehnikuma, 4.vidusskolas, 6.vidusskolas audzēkņi u.c. jaunieši.

2021. gada 9. maijā, Eiropas dienā, tika uzsākta vēl nebijusi iniciatīva – konference par Eiropas nākotni. Konferences ietvaros visās ES dalībvalstīs norisinās aktivitātes, kas dod iespēju iedzīvotājiem paust uzskatus par Eiropas nākotni, būtiskākajiem izaicinājumiem un iespējamiem risinājumiem. Eiropiešu ierosinājumi tiek izskatīti paneļdiskusijās, kuru rekomendācijas iesniedz konferences plenārsēdē. Trešajā plenārsēdē, kas notika 21. un 22. janvārī Strasbūrā, tika izskatītas 39 rekomendācijas par Eiropas demokrātijas, vērtību, tiesību, likuma varas un drošības jautājumiem. Konference noslēgsies 2022. gada pavasarī.

ED Ventspils darbību finansē Eiropas Komisija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: