Izglītības un zinātnes ministrija jau piekto gadu izdod kalendāru ''Zinātne Latvijai'', kas vēsta par divpadsmit Latvijas zinātniekiem, parādot Latvijas zinātnes spēku un daudzveidību. Šogad, 2022. gada kalendārā iekļauta arī Ventspils Augstskolas lektore un Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra vadošā pētniece Linda Gulbe.

Izglītības un zinātnes ministrija informē, ka kalendāra un izstādes atklāšanas svētki notiks ceturtdien, 6. janvārī, plkst. 15 @ZinatneLatvijai lapā Facebook tiešraidē, kur visiem interesentiem būs iespēja iepazīt 12 kalendāra personības video stāstos un tiešraidē. Pasākumu atklās izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, bet Valda Meldera vadībā varēs sekot līdzi neformālām sarunām ar zinātniekiem un attālināti ielūkoties izstādē Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Kalendāros un izstādē ir  izmantotas papildinātās realitātes un QR kodu tehnoloģijas. Noskenējot QR kodu, kalendāra lietotājs vai izstādes apmeklētājs savā viedtālrunī var noskatīties trīs minūšu garu video stāstu par katru no zinātniekiem un tādējādi tuvāk iepazīt gan zinātnieku, gan viņa pārstāvēto zinātnes nozari.

Pētnieki, kas piedalās Eiropas nozīmīgāko zinātnes izaicinājumu un misiju realizācijā, izgudrotāji, kas Latvijā palīdz veidot pievienotās vērtības ekonomiku un palielina mūsu konkurētspēju, zinātnieki, kas sekmē gudras, tehnoloģiski attīstītas un inovatīvas sabiedrības attīstību Latvijā, pasniedzēji, kas audzina jauno pētnieku paaudzi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: