Pašvaldības SIA "Ventspils reiss" piedalīsies 24.martā plānotajā pasažieru pārvadātāju protesta akcijā, šajā dienā par 50% samazinot izpildīto reisu skaitu.

"Šis varētu būt pareizākais protesta veids, jo tas parādīs, kāda situācija varētu izveidoties, ja noņems finansējumu," atzina Lieģis. Viņš gan piebilda, ka, cenšoties saudzēt pasažieru intereses, protesta akcijas dienā netiks atcelti gluži tie paši reisi, ko nāktos samazināt pēc finansējuma samazinājuma. Viņš atzina, ka rentabli it tikai atsevišķi reisi no Ventspils un Rīgu, bet finansējuma samazinājuma gadījumā "mums viennozīmīgi būtu jāslēdz Liepājas un Kuldīgas reisi".

 

Pašlaik vēl tiek lemts, kurus reisus protesta akcijas dienā "Ventspils reiss" atcels. Tas būs zināms 14.martā, kad sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz 24.mata reisiem. Lieģis pastāstīja, ka reisu samazināšana tiek koordinēta ar citiem pasažieru pārvadātājiem - "Nordeku" un "Liepājas autobusu parku", cenšoties panākt, lai reisu samazinājuma dēļ protesta akcijas dienā pasažieri tomēr varētu nokļūt galamērķī, vienlaikus ieskicējot, ar kādām problēmām jārēķinās finansējuma samazinājuma gadījumā.

 

Kā ziņots, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija kopā ar sadarbības partneriem aicina pārvadātājus 24.martā rīkot brīdinājuma protesta akciju, samazinot izpildīto reisu skaitu reģionālajos pārvadājumos par 50%, tādējādi atspoguļojot reālo situāciju sabiedriskajā transportā pēc finansējuma samazinājuma.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: