Stājušies spēkā grozījumi Veterinārmedicīnas likumā, kas paredz, ka turpmāk mājdzīvnieka pirmreizēju reģistrāciju varēs veikt tikai pie veterinārārsta. Saeimas Preses dienests informējis, ka šādas likuma izmaiņas veiktas, lai uzlabotu mājas dzīvnieku reģistrācijas kārtību.

Līdz šim mājdzīvniekus bija iespējams reģistrēt ne tikai pie veterinārārsta, bet arī pašvaldībā un Lauksaimniecības datu centrā, izmantojot portālu latvija.lv vai centra tīmekļvietnē pieejamo e-pakalpojumu. Ņemot vērā, ka mājdzīvnieka īpašnieks varēja izvēlēties, kā veikt reģistrāciju, tad nereti tas vispār netika izdarīts.

Grozījumos noteikts, ka praktizējošs veterinārārsts turpmāk veiks ne tikai šo dzīvnieku apzīmēšanu ar mikroshēmu, pasu un vakcinācijas apliecību izsniegšanu, bet arī to pirmreizējo reģistrāciju Lauksaimniecības datu centra mājas (istabas) dzīvnieku reģistra datubāzē. Savukārt pašvaldību uzdevums būs nodrošināt normatīvajos aktos par dzīvnieku reģistrācijas kārtību noteikto suņa apzīmēšanas un reģistrācijas prasību izpildes uzraudzību un kontroli saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem. Tāpat grozījumi paredz pašvaldībai tiesības izdot administratīvos aktus par mājdzīvnieku apzīmēšanu un reģistrāciju.

Saskaņā ar Ventspils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 7 ''Par pašvaldības nodevām Ventspils pilsētā'', mājdzīvnieka īpašniekam, ja vien tam nepienākas atvieglojumi, par katru kalendāro gadu ir jāmaksā mājdzīvnieka nodeva.

Par suņa turēšanu nodevas apmērs ir 5.50 eiro gadā, bet par kaķa - 1.40 eiro. Plašāku informāciju par nodevas veikšanu iespējams atrast mājaslapas ventspils.lv sadaļā ''Pakalpojumi''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: