Ikviens ventspilnieks aicināts apmeklēt Europe Direct Ventspils (ED Ventspils) centru, kas sniedz informatīvu atbalstu jautājumos par Eiropas Savienību, kā arī organizē interesantus pasākums, diskusijas un konkursus.

Resursi un atbalsts

Daudzi ventspilnieki jau zina, ka ED Ventspils atrodas Galvenajā bibliotēkā. Pavisam Latvijā ir septiņi šādi centri, bet Eiropas Savienībā kopumā – vairāk nekā 420.

Europe Direct centru uzdevums ir veidot saikni starp ES institūcijām un iedzīvotājiem, palīdzot skaidrot, kādi resursi un atbalsts pieejams visdažādākajām sabiedrības grupām, sniegt objektīvu informāciju par nozīmīgākajām aktualitātēm Eiropā, kā arī rosināt iedzīvotāju diskusijas par Eiropas nākotni.

Piemēram, ED uzdevums ir skaidrot, kā Eiropa kopīgi pārvar Covid-19 pandēmiju, kā tiek veicināta ekonomiskā attīstība ar NextGenerationEU programmas starpniecību un kā notiek pāreja uz zaļāku un digitālāku vidi, lai tiktu sasniegti klimatneitralitātes mērķi.

Mērķi nākamajam gadam

ED Ventspils nākamajā gadā izvirzījusi mērķi pievērst lielāku uzmanību trim Eiropas Komisijas prioritātēm – iniciatīvai NextGenerationEU, Konferencei par Eiropas nākotni un Eiropas Jaunatnes gadam. Paredzēts organizēt 11 pasākumus visa nākamā gada garumā. Piemēram, plānots tiešsaistes vebinārs un diskusija Reģionu iespējas un izaicinājumi ceļā uz zaļāku, digitālāku un ilgtspējīgāku Eiropu; pasākumi Attālinātais darbs un emocionālais klimats komandā. Attālinātā darba ietekme; Inovācijas un zinātne Ventspilī; Eiropas diena; Eiropas Zinātnieku nakts; Drošs internets un mākslīgais intelekts un citi.

Paredzēts Ventspilī organizēt arī tikšanās ar Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas, un ED Ventspils labprāt saņemtu ventspilnieku ierosinājumus par to, kurus deputātus viņi vēlētos sastapt.

Konference par Eiropas nākotni

Pavisam drīz – janvārī – ED Ventspils organizēs Konferences par Eiropas nākotni tiešsaistes diskusiju par vērtībām, tiesiskumu un drošību. Tajā piedalīsies Eiropas Komisijas pārstāvniecības un Eiropas Parlamenta biroja Latvijā pārstāvji, Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, Latvijas Republikas Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvis, kā arī nozares eksperti.

Pirms gada uzsāktās Konference par Eiropas nākotni mērķis ir iesaistīt eiropiešus nākotnes veidošanā, paust savas idejas. Lai to panāktu, izveidota daudzvalodu digitālā platforma futureu.europa.eu.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena, atklājot šo digitālo platformu, sacīja: «… mēs aicinām eiropiešus izteikt savu viedokli, paust savas bažas un pateikt, kādā Eiropā viņi vēlas dzīvot. Ar šo pilsoņu platformu mēs paveram ikvienam iespēju piedalīties Eiropas nākotnes veidošanā un līdzdarboties kopā ar citiem cilvēkiem no visas Eiropas. Tā ir lieliska iespēja virtuāli pulcēt eiropiešus. Piedalieties diskusijā! Kopā mēs varam veidot mūsu vēlmēm atbilstošu Savienības nākotni.» ED Ventspils aicina arī ventspilniekus izmantot šo iespēju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: