Jau piecus gadus biedrība Matisons Runner's Club organizē gada sirsnīgāko atbalsta pasākumu Labdarības skrējiens, aicinot palīdzēt īpašam bērniņam. Arī šogad skrējēju klubs aicina sniegt palīdzību 12-gadīgam zēnam.

Šogad biedrība izvēlējusies palīdzēt ventspilniekam Aleksandram Markusam Rollem, sagādājot zēnam īpašu trīsriteni, ar kuru viņam būtu vieglāk pārvietoties ikdienā. Iesaistoties labdarības skrējienā, ikviens var iepriecināt Aleksandru un visu viņa ģimeni. Zēnam uzstādītā diagnoze ir bērnu cerebrālā trieka, spastiskā paraparēze. «Aleksandram ir nepieciešams atbalsts pārvietojoties, veicot ikdienas darbus,» stāsta Aleksandra mamma Eva. Zēns apmeklē skolu – mācās Ventspils 2. pamatskolas C apmācības līmeņa 5. klasē. «Aleksandrs ir ļoti dzīvespriecīgs un komunikabls zēns. Ģimenē vēl ir vecākā māsa un jaunākais brālis – viņi visi savā starpā ir ļoti saliedēti un viens bez otra nespēj iedomāties savu dzīvi. Aleksandrs bez viņiem nu nekā – neēdīs pat vakariņas, ja kāds nebūs laicīgi ieradies mājās. Vecākā māsa viņam ir gandrīz kā otrā mamma,» turpina mamma. Lai gan sākotnēji ārsti nedeva pārāk pozitīvas prognozes, tomēr, pateicoties Aleksandra gribasspēkam un mammas pacietībai, zēns var pārvietoties bez ratiņkrēsla, tādēļ šobrīd ir svarīgi panākt, lai zēna muskuļi neatslābtu. «Trīsritenis Aleksandram būtu ideāls variants, jo, kā jau pusaudzim, pastaigas viņam šobrīd īpaši neiet pie sirds, bet kustības ir ļoti nepieciešamas,» saka mamma.

Vaicājot mammai, kā noritējusi grūtniecība, vai bijušas sajūtas, ka kaut kas varētu notikt ne tā, kā vajadzētu, Eva stāsta, ka gan grūtniecība, gan dzemdības noritējušas normāli, apmēram līdz zēna pusgada vecumam attīstība arī ritējusi bez problēmām. «Pirmās aizdomas par to, ka, iespējams, kaut kas nav kārtībā, radās, kad Aleksandram bija jāsāk velties, staigāt. Mani visu laiku mierināja, ka tas jau puika, zēni parasti attīstās lēnāk, tomēr ar laiku, kad bijām jau izgājuši dažādus ārstus, Aleksandram tika uzstādīta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka ar kustību traucējumiem. Ilgi nespēju šo domu pieņemt, spurojos tai pretim, neticēju, ka tas ir noticis tieši manā ģimenē... Bet mēs esam cīnītāji un nākotnē raugāmies ar cerībām,» tā Aleksandra mamma.

Pērn valstī ieviesto kovida pandēmijas ierobežojumu dēļ skrējēju klubam nebija iespējas aicināt visus uz kopīgu skrējienu, kā tas bija noticis iepriekšējos trīs gadus, bet šogad Ventspils Piedzīvojumu parkā notiks skrējiens, vien nebūs kopēja starta. Visiem, kas vēlēsies atbalstīt Aleksandru, būs pieejama ziedojumu kaste. 18. decembrī no plkst. 11 līdz 13 ikviens atbalstītājs varēs veikt ziedojumu un doties 3,8 km garā trasē. Katram skrējējam būs sarūpēta pārsteiguma balva. Savukārt plkst. 13 ieplānota muzikāla spēļizrāde Baltais sniega brīnums. Tajā piedalīsies pasaku tēli, cirka mākslinieki, mūziķi un Ziemassvētku vecītis. Šāds muzikālais sveiciens notiks, pateicoties biedrības Ķerot vilni sadarbībai ar Olimpisko centru Ventspils. Jānorāda, ka labdarības skrējiens notiks tā saucamajā zaļajā režīmā, proti, tajās varēs piedalīties tikai vakcinētie vai Covid-19 pārslimojušās personas, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Ja kādam nebūs iespēja 18. decembrī piedalīties labdarības akcijā, tad Aleksandru var atbalstīt arī ar ziedojumu, veicot pārskaitījumu uz bankas kontu LV21RIKO0001080083766 un norādot mērķī atbalsts Aleksandram un e-pastu, lai varētu nosūtīt briedīša trasi. Ziedot var jau no šodienas līdz 31. decembrim. Atbalstīsim smaidīgo Aleksandru un viņa ģimeni!

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -5
    Vadims Kevrelis 09.12.2021, 13:33:13

    Man bija patiess prieks šorīt palīdzēt šim mazajam dzīvespriecīgajam žiperam nokļūt skoliņā. Vecākiem novēlu izturību un daudz dzīvesprieka.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: