Gādājot par drošību pilsētas ielās, Ventspils pašvaldības policijas inspektori šonedēļ pie pilsētas izglītības iestādēm skolēniem dalīja atstarotājus. 

Mirgojošus atstarotājus Ventspils pašvaldības policijas inspektori sākumskolas klašu skolēniem dalīja divus darbdienu rītus. Otrdien atstarotāji tika izdalīti Ventspils 1. pamatskolas, Ventspils Centra sākumskolas un Ventspils 6. vidusskolas audzēkņiem, bet trešdienas rītā – Ventspils 2. pamatskolas, Ventspils 2. vidusskolas, Ventspils 3. pamatskolas, Pārventas pamatskolas un 4. vidusskolas audzēkņiem. Kopumā, kā informē Ventspils pašvaldības policijas priekšnieka vietniece Dace Andersone, tika izdalīti aptuveni 200 atstarotāji. Andersone atgādina, ka līdz šim policijas inspektori pilsētas skolās ik gadu rīkoja Drošības dienas, kurās skolēnus informē par dažādiem drošības jautājumiem. Šādos pasākumos skolēniem ierasti tiek dāvinātas simboliskas dāvaniņas, tostarp atstarotāji. Tagad pandēmijas dēļ klātienes tikšanās nenotiek, tāpēc jau otro gadu tiek organizēta akcija, kurā skolēni atstarotājus saņem no rīta, kad nāk uz skolu. Atstarotāji tiek dalīti izlases veidā – to nav tik daudz, lai pietiktu visiem skolēniem. Policisti tos pamatā dalīja tiem mazāko klašu skolēniem, kuriem nebija atstarotāju un arī viņu apģērbā nebija iestrādāti atstarojoši elementi, lai viņus padarītu redzamākus tumšajā laikā. Šis ir viens no Ventspils Pašvaldības policijas ieguldītajiem darbiem, lai bērni Ventspilī pa ielām varētu pārvietoties droši. Jācer, ka šis drošībai paredzētais aksesuārs ne tikai dāvanas saņēmējiem, bet arī pārējiem skolēniem un viņu vecākiem liks aizdomāties par gaismu atstarojošo elementu lietderību un nepieciešamību.

Ventspils 2. vidusskolas pirmklasnieks Semjons uz skolu nāk kopā ar lielo brāli Ņikitu, 10. klases audzēkni. Ņikita atzīstas, ka atstarotāju lieto vien, pārvietojoties ar velosipēdu, taču kā gājējs ne. Viņš uzskata, ka atstarotājs, gājējam ejot tumsā, ir nepieciešams, taču viņš un brālis tumšajā laikā nekur nedodas. Tomēr rītos, nākot uz skolu, atstarotājs noderēs. «Tas ir vajadzīgs, lai tumsā mašīna neuzbrauktu virsū,» zina Semjons. To apzinās arī 3. klases skolnieces Liza un Poļina. Līdz šim viņām atstarotāja nav bijis, tāpēc meitenes priecājas par dāvanu.

Pie mirgojošajiem atstarotājiem tiek arī Pārventas pamatskolas 2. b klases skolēni Adrians un Deniss, kam līdz šim nekad neesot bijis atstarotāja. Puiši apzinās, ka šis aksesuārs ir svarīgs, lai autovadītāji tumsā redzētu gājēju, un apsola, ka dāvanā saņemto atstarotāju nēsās pie āra apģērba.

Ventspils pašvaldības policija aicina vecākus rūpēties par bērnu drošību un nodrošināt, lai šajā tumšajā gada periodā, atrodoties uz ielas, bērni būtu apgādāti ar gaismu atstarojošiem elementiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Persona 09.12.2021, 10:03:25

    Man mamma arī gribēja, bet jūs aizgājāt-nepaspēja :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: