Covid-19 sākotnējās vakcinācijas jeb pirmo divu vakcīnu sertifikātam varētu tikt noteikts derīguma termiņš, sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Ministrs pauda, ka vairākas Eiropas Savienības valstis jau ir noteikušas sertifikātiem derīguma termiņi, tāpēc, visticamāk, ka tas notiks arī Latvijā. Pavļuts domā, ka šis termiņš varētu būt deviņi mēneši pēc otrās vakcīnas.

"Līdz ar to sertifikātam būs gala termiņš. Lai šo sertifikātu pagarinātu, būs nepieciešama balstvakcinācija," teica Pavļuts.

Tāpat veselības ministrs sacīja, ka kopā ar Tieslietu ministriju būs jāanalizē citu valstu lēmumi par obligāto vakcināciju. Piemēram, Austrija šādu lēmumu jau ir pieņēmusi, arī Vācija gatavojas noteikt obligāto vakcināciju senioriem.

Pavļuts sacīja, ka iepriekš valdībā apspriesta iecere par šādu pienākumu vecāka gadagājuma cilvēkiem, taču juridisku apsvērumu dēļ ideja tika noraidīta. Pēc izvērtēšanas Pavļuts neizslēdz varbūtību, ka tādu ceļu Latvija varētu iet un noteikt obligātu vakcināciju.

Tāpat ministrs norādīja, ka plāno atkārtoti piedāvāt obligātus Covid-19 testus ieceļotājiem Latvijā, kas bija iecerēts jaunā omikrona paveida dēļ un par ko šonedēļ nespēja vienoties valdība.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -8
    ilona kaķis 02.12.2021, 13:23:15

    "plāno piedāvāt obligātus testus"-:DDD
    Ja kaut ko piedāvā, tad jau noklusējumā ietverta iespēja atteikties. Kā var atteikties no kaut kā obligāta? Tātad tā tomēr nav piedāvāšana, ziniet!

    Un skaidrs, ka sertifikātiem noteiks termiņus. Kaut kur taču tās iepirktās vakcīnas jānogrūž būs. Šis ir brīdis, kad varam redzēt, cik tad īsti procentuāli mūsu sabiedrībā ir pārliecinātu vakcīnfanu - tie ir tie, kas steidzas pēc balstvakcīnām. Ja cilvēkam šķiet, ka tas viņam ir nepieciešams, es neko nesaku. Tikai ar interesi vēroju %.

  • -6
    Undīne 02.12.2021, 16:49:33

    Interesanti, cik balstvakcinas ir jāielaiž, lai cilvēki saktu saprast, ka nevienam nerūp viņu veselība, te ir tikai un vienīgi naudas jautājums.....

  • -2
    ilona kaķis 03.12.2021, 20:37:13

    Undīne, Pfizer boss jau atklāti pateica, ka jārēķinās katru gadu pa vakcīnai. Ar interesi vērošu, cik ilgam laikam pietiks tā aizrautīgā entuziasma mūsu kovidfaniem.

  • -8
    Sandra Harmonija 02.12.2021, 14:16:09

    Valsts nopērk antigēnos testus un nedod cilvēkiem pa velti testēties, bet grib pārdot par lielāku naudu- kārtējais bizness .

  • -7
    Sandra Harmonija 02.12.2021, 14:16:09

    Valsts nopērk antigēnos testus un nedod cilvēkiem pa velti testēties, bet grib pārdot par lielāku naudu- kārtējais bizness .

  • -4
    Eeeeeeeeee 02.12.2021, 20:23:43

    Baigais pārsteigums! :D Es tikai apbrīnoju kā cilvēki pēc visiem faktiem,
    vēl tic, ka kādam TIEŠĀM rūp viņu veselība! :D Jūs tiešām esat intelektuāli kurli vai kā? :D

  • -2
    Ilze88 03.12.2021, 18:56:31

    Tas ir vsiem saprotams, ka valdībai nerūp nekas un viņi neko neredz un nedzird. BET mūsu ārsti ir tepat starp mums un diendienā ārstē un redz smokot covid slimniekus. Un balstvakcīnai nekāds sakars cilvēkiem nav ar valdību, bet ar savu veselību. Visa zāļu industrija ir bizness. Ieiej aptiekā, vienmēr rindas. Ne jau tie cilvēki pēc potes... Viņi perk zāles ar visdažādākām blakusparādībām.

  • -2
    Undīne 06.12.2021, 17:47:40

    ir tak teikts ka tas pat nav vīrus bet baktērija...
    varbūt jāsāk ārstēt nevis indēt ar vakcīnām?

  • -2
    ilona kaķis 03.12.2021, 20:43:42

    Ilze, bet nekādas īpašas ārstēšanas jau nav. Kad paliek pavisam slikti, tad aizved uz slimnīcu (Rīgā un tās apkārtnē vēl jāpriecājas, ja vispār paņem un aizved) un pieslēdz skābekļa aparātam.
    Esi dzirdējusi, ka valsts iepirkusi tikai 100 (!) devu zāļu, kas palīdz nenonākt līdz reanimācijai? Saeimai pietiks...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: