Pārventas bibliotēkā 11. decembrī, plkst. 12 notiks muzikāla programma bērniem ''Jānis Baltvilks – Zakaķa dziesmu spēles'', kas paredz bērnu līdzdalību, klausoties, skatoties, sadziedoties, minot mīklas, gūstot pozitīvas emocijas, un lietderīgi un izklaidējoši izglītojošā veidā pavadot laiku kopā ar ģimeni.

Jānis Baltvilks (1944–2003): dzejnieks, rakstnieks, ornitologs - bērnu literatūrā ievērojams ar prātu asinošu dzeju, stāstiem par dabu un pašizdomātiem dzīvnieku un augu vārdiem, kas aicina bērnus mazliet vairāk pafantazēt par ierasto.

Mākslinieki programmā piedāvā mūzikā un spēlēs rast saskaņu starp dzeju un mūziku, kas atklāj pirmskolas un sākumskolas vecuma bērnu radošo un intelektuālo potenciālu. Klausītājiem tiek nodots vēstījums par Latvijas vērtībām: dabu un dzīvniekiem ar brīnišķīgiem vārdu salikumiem.

Stāstnieka un dziedātāja lomā iejutīsies aktieris/dziedātājs Juris Jope, savukārt par meža feju pārtaps šarmantā un vienmēr smaidīgā dziedātāja Baiba Renerte. Koncertā būs baudāmas mūzikas skaņas no tādiem instrumentiem kā klarnete, akordeons un vijole.

Programmas uzdevums ir spēt ar Jāņa Baltvilka orģinālo dzeju un Jēkaba Nīmaņa, Oskara Herliņa, Andra Sējāna, Andra Dzenīša, Georga Pelēča mūziku iesaistīt katru klātesošo. Kā saka mūzikas autors Jēkabs Nīmanis - "Šajā gadījumā komponistu uzdevums nav sacensības jaunrades sarežģītībā, bet gan spēlēšanās ar elementiem, kas pašiem interesanti, ņemot vērā spēles noteikumus un definēto estētiku. Rezultātā divas trešdaļas programmas mūzikas ir pavisam vienkārši uztverama, bet viena trešdaļa - ar interesantiem meklējumiem un atraktīviem elementiem. Taču arī bērni ir dažādi: vienam viss ātri apnīk, citu sajūsmina viegli uztveramas lietas, bet vēl citu aizrauj tikai neparastais un nepieradinātais.

Koncerts tiek organizēts zaļajā režīmā. Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams COVID-19 sertifikāts, bērniem no 12 gadiem derīgs ir skrīnigs, kas veikts pēdējās 72 stundās izglītības procesa ietvaros, vai vakcinācijas sertifikāts pret Covid-19. Pieaugušajiem ieeja ar pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu pret Covid-19.

Pirms koncerta nepieciešams izņemt IELŪGUMU (Pārventas bibliotēkas reģistratūrā) vai pieteikt savu dalību, zvanot uz  63 680 072  vai rakstot uz biblioteka@ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: