Biedrība "Dr. Klauns" izsludina dalībnieku atlasi jaunā Dakteru klaunu Reģionālajā skolā, kurā dalībniekus sagatavos patstāvīgam darbam ar bērniem Kurzemes un Latgales slimnīcu bērnu nodaļās. Biedrības pārstāvji aicina pieteikties ikvienu interesentu, iesūtot anketu līdz 17. oktobrim.

''Dr. Klauns'' ir klaunu terapijas programma, kuras analogi eksistē vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Galvenais programmas mērķis ir sniegt palīdzību bērniem psiholoģiskā stresa pārvarēšanā fiziski smagajā laikā, kas jāpavada slimnīcā, kā arī rehabilitācijā pēc smagām procedūrām un ar ārstniecību un ilgstošu atrašanos slimnīcā saistītiem stresiem.

Programma ir balstīta uz sadarbības un attīstības principiem, kad katrs Dakteris klauns palīdz bērniem, kas atrodas slimnīcā, savukārt, pašam viņam ir iespēja augt profesionāli, iegūt un pilnveidot jaunas iemaņas un prasmes klaunu terapijas jomā.

Atlases procesa programmā mērķis ir izveidot dalībnieku grupu, kur ikviens iepriekš atlasīts dalībnieks, izejot vairākus mācību un prakses posmus, tiks sagatavots patstāvīgam Daktera klauna darbam Bērnu nodaļās Ventspils, Liepājas, Daugavpils un Rēzeknes slimnīcās.

Visiem atlasītiem programmā ''Dr. Klauns'' dalībniekiem pirms uzsākt darbu slimnīcās būs jāpiedalās pamatapmācības. Tās ietver teorētiskās un praktiskās nodarbības par klaunu terapijas, aktiermeistarības, darba slimnīcās, bērnu psiholoģijas u.c. tēmām, kuras vadīs uzaicinātie specialisti no Latvijas un ārzemēm.

Mācību programma ir veidota no vairākiem blokiem un ilgst no novembra līdz 2022. gada martam, klātienē Rīgā un tiešsaistē.

Prakse slimnīcās visiem Dakteriem klauniem notiks 2022. gada martā – maijā. Praksi dalībnieki izies dažādās slimnīcas nodaļās (mentoru klātbūtnē), pēc kurām notiks gala izvērtēšana katram dalībniekam par viņa/viņas gatavību patstāvīgajam Daktera klauna darbam.

No 2022. gada jūnija katrs Dakteris Klauns, kas veiksmīgi izies apmācības un praksi, uzsāks regulāro darbu bērnu nodaļās tajās slimnīcās, kas sadarbojas ar biedrību ''Dr. Klauns''.

Plašāku informāciju par apmācībām var iegūt ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: