Ceturtdien, 30. septembrī, florbola klubs "Talsi" viesojās Ventspils bērnunamā "Selga", lai bērniem dāvinātu florbola inventāru. Pasākums notika biedrības ''Taureņa efekts'' projekta ''Sports vieno'' ietvaros.

Florbola inventāru pasniedza FK ''Talsi'' jaunatnes treneris Mārtiņš Maķevics. Treneris pastāstīja par to, kā norisinās florbola treniņi, radot bērnos interesi nodarboties ar sportu un izaicināt sevi nākotnē.

''Ir patīkami dāvināt noderīgu inventāru un arī uzmanību, kas bērnunama bērniem ir īpaši svarīga. Sports uzlabo gan fizisko sagatavotību, gan emocionālo veselību. Florbola inventārs būs labs mudinājums turpināt aktīvi pavadīt brīvo laiku,'' saka M.Maķevics ''es ceru, ka ikviens bērns atradīs savu sporta spēli, tādējādi veicinot visas sabiedrības veselību un saliedētību.''

Tāpat Ventspils bērnunama "Selga" sociālā darbiniece Karīna Katrīna Straume atzinīgi vērtē projektu ''Sports vieno'', paužot: ''Mums ir prieks par katru apciemojumu, kas iepriecina bērnus. Ikdiena, jo īpaši pandēmijas apstākļos nav viegla, tāpēc uzzināt kaut ko jaunu un vēl saņemt dāvanā arī inventāru, ir ļoti noderīgi bērniem.''

Biedrības projekts palīdz bērniem un jauniešiem no bērnu aprūpes namiem attīstīt un sasniegt jaunus mērķus, radot interesi par dažādām jomām. Šī projekta ietvaros tiek organizētas dažādas aktivitātes, iepazīstinot ar sporta ikdienu, kur caur interesantiem pasākumiem, treniņiem un sacensībām, tiek sekmēta viņu izpratne par florbolu, veicināta fiziskā attīstība, nodrošinot iespēju vērot florbola čempionātu spēles, lai mācītos no profesionāliem sportistiem. Projekta ietvaros bērni un jaunieši jau apmeklējuši Superfinālu florbolā Arēnā Rīga, iepazīstoties ar organizēšanas aizkulisēm, kā arī piedalījušies BeActive Pludmales spēlēs Ķīpsalā.

Šajā rudenī plānoti vēl septiņi bērnu aprūpes namu apmeklējumi projekta ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: