Ventspils valstspilsētas pašvaldība, lai gūtu skaidrību par Konkurences padomes lēmumā tā saucamajā ''būvnieku karteļa lietā'' iesaistītajām personām, ir tikusies gan ar dažādām valsts institūcijām, gan nosūtījusi tām vēstules pieprasot papildu informāciju.

Septembrī Ventspils domes vadība tikās ar Konkurences padomes, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA), Iepirkumu uzraudzības biroja vadību, kā arī ar finanšu ministru Jāni Reiru Lielo pilsētu asociācijā. Tāpat dome ir nosūtījusi šīm iestādēm oficiālas vēstules ar lūgumu sniegt papildu informāciju turpmākai rīcībai.

Šobrīd uz Ventspils domes informācijas pieprasījumu par konkrētu iespējamo amatpersonu identificēšanu attiecībā uz Konkurences padomes lēmumā pieminētiem, vārdā nenosauktiem iespējamiem pasūtītāja pārstāvjiem sarunā par Ventspils Mūzikas vidusskolu ar koncertzāli konkrētu atbildi ir sniegusi Konkurences padome. Dome tiek informēta, ka ''Konkurences padome šajā lietā nav konstatējusi pasūtītāja dalību kartelī'', un ''tās rīcībā nav pasūtītāja (tā amatpersonu) vai ar to saistīto personu identificējošas informācijas (citi pierādījumi), kas saturētu personu vārdus, uzvārdus u.tml.''

Ventspils domei joprojām nav atbilžu no pārējām valsts iestādēm par to plāniem, kas savukārt ietekmēs Ventspils valstspilsētas pašvaldības turpmāko rīcību – piemēram, CFLA plānotajām darbībām saistībā ar projektos izlietoto Eiropas Savienības finansējumu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Kriska 22.09.2021, 09:16:00

    Viss beigsies ar pišš. Kā ar Rīdzeni. Lai uzliktu tādus sodus jābūt neapgāžamie pierādījumi

  • -8
    Renars Z 22.09.2021, 10:30:04

    Visu laiku meklē, kur piekasīties Ventspils projektiem. Par celtni GANZ arī iejaucās, viņš jau sen būtu promenādē.

  • -1
    Porcelāns 22.09.2021, 11:51:39

    Pajautājiet KNAB, nevis tām iestādēm, kas nemaz nevērtē amatpersonu iesaisti. :)

    Varu jums palīdzēt, neprasiet konkrētus vārdus un uzvārdus, jo ja tas būtu viņu rīcībā, sen jau būtu saukti pie atbildības. Pajautājiet, vai ir indikācijas, ka amatpersonas ir ietekmējušas koncertzāles vai citu nozīmīgu objektu iepirkumus. Atbilde, domāju, ka jūs nepārsteigs, un tad jau varēsiet izsecināt, kāpēc atbildīgās komisijas vadītājs, kurš kontrolēja šos iepirkumu procesus, tā rāvās pie domes vietas atpakaļ, kaut arī netika ievēlēts un mandāts bijā jānoliek divām jaukām deputātēm :)

  • -6
    Marta P 22.09.2021, 15:36:29

    nu, nu.. ko tad tā caur puķēm. Ja ir kas konkrēts zināms, tad faktus studijā! Citādi tāda tukša muldēšana vien sanāk!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: