Trešdien SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” parakstīja līgumu ar SIA “Pilsbūve” par Ventspils slimnīcas dzemdību zāļu paplašināšanu. Būvuzraudzību šajā projektā veiks SIA “Lakalme”.

Ventspils Dzemdību nodaļa ir teicami aprīkota, un ik gadu tiek pilnveidots gan aprīkojums, gan infrastruktūra, lai mazulītim un māmiņai nodrošinātu profesionālu aprūpi un mājīgus uzturēšanās apstākļus. Jau šobrīd Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļa nodrošina gan tradicionālās, gan ūdens dzemdības. Turpinot nodaļas pilnveidi, pēc ginekoloģijas un dzemdību nodaļas speciālistu ierosinājuma rasta iespēja šogad tradicionālo dzemdību zāles paplašināt.

Primāri tas nepieciešams, lai dzemdību laikā brīvi justos gan māmiņa, gan speciālisti, kuri visa procesa laikā aprūpē māmiņu un mazuli. Māmiņu atbalstīt ērtāk būs arī partnerim, kurš piedalās ģimenes dzemdībās. Jaunajā plānojumā paredzēta arī vieta slingam un vingrošanas bumbai, ko māmiņas labprāt izmanto dzemdību laikā. Dzemdību zālēs plānots turpināt izmantot ziedu motīvus, kādi jau šobrīd rotā palātas, tā radot vēl mājīgāku noskaņu. No medicīniskā viedokļa būtisks ieguvums, ko sniegs dzemdību zāļu paplašināšana, ir arī iespēja tajās ievietot jaundzimušo reanimācijas galdus.

Vienlaikus ar zāļu paplašināšanu, tiks radīta arī vides pieejamības prasībām atbilstošs plašs un pielāgots sanitārais mezgls, tāpat remontdarbi tiks veikti ķeizargriezienu operāciju zālē. Būvniecības kopējas izmaksas ir 104 tūkst. eiro, no kurām 85% ERAF, 9% valsts budžeta un 6% Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas finansējums.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis norādīja, ka mūsdienīga Dzemdību nodaļa, tai skaitā profesionāli speciālisti ir būtiska un neatņemama reģionālās slimnīcas sastāvdaļa. Tas sniedz iespēju topošajām māmiņām savus bērniņus sagaidīt pēc iespējas tuvāk mājām, turklāt Ventspils slimnīcā tiek gādāts, lai šie pakalpojumi būtu augstākajā līmenī.

Ventspils slimnīca lepojas ar profesionāliem speciālistiem, kas savu darbu dara ne vien atbildīgi, bet arī pašaizliedzīgi, tai skaitā ar vecmātēm, kuras saņēmušas gan jauno māmiņu atzinību, gan novērtējumu nacionālā mērogā.

Ventspils Dzemdību nodaļā ir vienvietīgās, ģimenes, kā arī paaugstināta komforta palātas ar divguļamām gultām un citām ērtībām, turklāt ģimenēm, kurās aug vismaz divi bērniņi, nākamo bērniņu slimnīca piedāvā sagaidīt paaugstināta komforta palātā bez maksas. 

Profesionāls aprīkojums

2018. gadā Dzemdību nodaļā iegādāts:

  • fototerapijas iekārta;
  • invazīvā un neinvazīvā, plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas
  • sildīšanas matracis, kas tiek izmantots priekšlaicīgi dzimušajiem mazuļiem, lai palīdzētu uzturēt nepieciešamo siltumu.

2019.gadā Dzemdību nodaļā iegādāta:

  • Ultrasonogrāfijas iekārta, kas nodrošina 2D, 3D un 4D vizualizāciju ultrasonogrāfiskajos izmeklējumos;
  • 2 jaundzimušo reanimācijas galdi;
  • operāciju galds ķeizargriezienu zālei, operāciju lampa un anesteziologa konsole.

2020.gadā Dzemdību nodaļā iegādāta:

  • papildu dzemdību gulta gadījumā, ja topošajai māmiņai konstatēta saslimšana ar Covid -19 un nepieciešams māmiņu izvietot nodalīti no citām;
  • 3 jaundzimušo gultiņas.

Grūtnieču aprūpes kabinets

Dzemdību nodaļas telpās darbojas arī grūtnieču aprūpes kabinets, kur māmiņas var vērsties pie vecmātēm, lai veiktu regulāras pārbaudes novērošanai, kā arī lai noskaidrotu sev svarīgu informāciju par grūtniecības periodu.

Mazuļu sienas kalendārs

2021. gadā Dzemdību nodaļā uzstādīts Ventspilī dzimušo mazuļu sienas kalendārs, kur tiek atzīmēts, cik dzimuši zēni, cik meitenes, kā arī ierakstīts jaundzimušā vārds.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Īlons 15.09.2021, 15:47:42

    Nav jēgas, no teicamām iekārtām, ja nav teicami darbinieki. Jebkurā sfērā.

  • -3
    Latvija pāri visām! 15.09.2021, 17:39:13

    Paskatīsimies kā tad būs ar šo aktuālās procedūras iespaidā...

  • 0
    Kriska 15.09.2021, 17:51:24

    A kas tur dzemdēs? Pensionāriem būs jāsāk!

  • 0
    Lea 15.09.2021, 21:08:46

    Noslēdz līgumu par dzemdību zāļu paplašināšanu
    /foto/ 7 veči un 3 tantītes

  • -2
    Viktors Torpēda 17.09.2021, 14:01:46

    Pieredze, pieredze! Ko tu vēlējies, lai tev dzemdības pieņem students no skolas sola?

  • 0
    Lea 18.09.2021, 20:39:30

    Domā ka tie onči, kas tur stāv lepni vēderus izcēluši ir daudz gudrāki par studentu no skolas sola

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: