Ventspils Bērnu bibliotēka un Pārventas bibliotēka aicina 3 - 4 gadus vecus bērnus iesaistīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrības projektā ''Grāmatu starts'' jeb kā Ventspils bibliotēkā to mīļi dēvē – ''Pūcīšu skolā''.

''Pūcīšu skolai'' jāpiesakās iepriekš, jo vietu skaits tajā ir ierobežots. Bērnu bibliotēkā skoliņas nodarbības notiks sestdienā, bet Pārventas bibliotēkā būs iespēja pieteikties uz nodarbību ceturtdienā vai sestdienā.

Pirmās nodarbības Pārventas bibliotēkā plānotas 2. oktobrī plkst. 12 vai 7. oktobrī plkst. 17.30, savukārt Bērnu bibliotēkā – 25. septembrī plkst. 12. Lai pieteiktos ''Pūcīšu skolai'' interesenti aicināti zvanīt uz bibliotēku, kurā esat nolēmuši nodarbības apmeklēt – Bērnu bibliotēkā (tālr. 636 27361) vai Pārventas bibliotēkā (tālr. 636 80075).

Nodarbībās, kas notiks vienu reizi mēnesī, bērni kopā ar vienu pavadošo personu un bibliotekāri lasīs grāmatiņas, radoši darbosies, kā arī iepazīs bibliotēku tuvāk, apskatot pat tādas telpas, kas lasītājiem ikdienā nav pieejamas, piemēram, grāmatu krātuvi Ventspils Galvenajā bibliotēkā.

Janvārī, ''Grāmatu starta'' noslēgumā, visiem dalībniekiem, kuri pirmo reizi ir apmeklējuši ''Pūcīšu skolu'', tiek dāvināts pūču komplektiņš – mugursoma, lasāmgrāmata, mīļlietiņa pūčulēns, kas ir šīs programmas simbols, un noderīgs materiāls vecākiem par lasīšanu. Tā kā ''Pūcīšu skolas'' noslēgums katram tās dalībniekam ir svētki, tad mazie lasītāji tiks iepriecināti arī ar leļļu teātra izrādi.

Programma ''Grāmatu starts'' radīta, lai veicinātu pašos mazākajos bērnos interesi par lasīšanu un ''parādītu ceļu'' uz bibliotēku – vietu, kura iedvesmo bērnus lasīt un palīdz izaugt par grāmatu draugiem. Ventspils Bērnu un Pārventas bibliotēka programmā iesaistās jau septīto gadu.

Ievērojot epidemioloģiskos drošības noteikumus, bērna pavadošajai personai jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: