No 1. jūlija valstī tika noteikta vienota kārtība, kādā tiek aprēķināts un piešķirts mājokļa pabalsts, kam iebilda gan Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome, gan Ventspils pilsētas Sociālais dienests.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pašlaik risina jautājumu, par mājokļa pabalsta kompensēšanu tām personām, kuras līdz ar jaunajiem Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra noteikumiem Nr.809 ''Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu'', vairs nekvalificējas pabalsta saņemšanai.

Šie noteikumi tika pieņemti neņemot vērā pašvaldību iebildumus.

Labklājības ministra vizītē tika aktualizēts jautājums par radikālajām izmaiņām sociālajā jomā, tai skaitā par esošo regulējumu mājokļu pabalsta aprēķinā. Kā arī atkārtoti tika norādīts, ka summa, ko ministrija iekļāvusi aprēķina formulā, kas paredzēta pārtikas, medikamentu, apģērba u.c. ikdienai nepieciešamo preču un pakalpojumu apmaksai, pašvaldība uzskata par necienīgu un nepietiekamu. Summa, no kuras jāveic visi iepriekšminētie maksājumi sastāda 109 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 76 euro pārējām personām mājsaimniecībā. Savukārt, par atlikušo summu no ienākumiem jāveic maksājumi par izdevumiem, kas attiecināmi uz mājokli.

Esošie noteikumi nosaka, ka turpmāk, lai saņemtu mājokļa pabalstu, tiek izvērtēta mājsaimniecības materiālā situācija, kas ir ienākumi, uzkrājumi bankas un pasta kontos, gan piederošie īpašumi un tiek sagatavota iztikas līdzekļu deklarācija.

Mājokļa pabalsta apmēru aprēķina kā starpību starp garantētā minimālā ienākuma sliekšņu summu mājsaimniecībai un faktiskajiem izdevumiem, un mājsaimniecības kopējiem ienākumiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: