Spītējot ierobežotiem apstākļiem visā pasaulē, 2021. gadā tranzītkravu pārvadājumu skaits salīdzinājumā ar aizvadītajiem gadiem ir ievērojami pieaudzis, informē p.i. ''Komunālā pārvalde''.

Komunālā pārvalde katru darba dienu izsniedz vairākas atļaujas lielgabarīta un smagsvara transportlīdzekļiem vienai nedalāmas kravas pārvadāšanas reizei, noteiktos maršrutos pilsētas teritorijā. Lai netraucētu pilsētas satiksmi, šādi pārvadājumi ierasti tiek veikti laika posmā no plkst. 19 vakarā līdz plkst. 6 rītā.

Raugoties uz rekordlielo izsniegto atļauju skaitu, tranzītkravu pārvadājumu jomai šis ir ļoti ražīgs gads. Ja 2020. gadā tika izsniegtas 418 atļaujas, tad no 2021. gada janvāra līdz augustam ir izsniegtas jau 370 atļaujas. Salīdzinoši 2019. gadā tika izsniegtas vien 289 atļaujas lielgabarīta un smagsvara transportlīdzekļiem. Tas pierāda, ka projekta ''Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī'' īstenošana ir ievērojami palielinājusi tranzītkravu pārvadājumus caur Ventspils ostu. Pārvadātās kravas galvenokārt tiek piegādātas uz vai ienākušas no Noord Natie Ventspils Terminals piestātnes, kas ir daudzfunkcionāls kravu pārkraušanas centrs.

Izsniegto atļauju automašīnu kravas ir bijušas visai iespaidīgā lielumā - līdz šim vienas nedalāmas kravas garums sasniedza 45,50 metrus, platākā krava bija 5,60 m, augstākā krava bija 5,40 m, bet smagākā - 144 tonnas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: