Kurzemes plānošanas reģiona pašvaldību vadītāji kopsapulcē apstiprinājuši jaunu Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomi, kurā turpmāk darbosies astoņu pašvaldību - Liepājas un Ventspils valstspilsētu, kā arī Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Talsu, Tukuma, Saldus un Ventspils novadu pārstāvji.

Pēc Kurzemes plānošanas reģiona pašvaldību vadītāju kopsapulces notika arī pirmā jaunievēlētās Attīstības padomes sēde, kā laikā tika ievēlēts jauns Attīstības padomes priekšsēdētājs un priekšsēdētāja vietnieki. Par Attīstības padomes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēta Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, savukārt par viņas vietniekiem tika ievēlēti Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols un Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts.

Turpmāk Attīstības padomē Ventspils valstspilsētu pārstāv domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, kuru aizvieto domes priekšsēdētāja vietnieks Aigo Gūtmanis, bet Ventspils novada pārstāvis ir domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, kuru aizvieto domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Zariņš.

Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Evita Ozoliņa sveica jauno Attīstības padomi, tās priekšsēdētāju un vietniekus, vēlot sekmīgu sadarbību Kurzemes reģiona attīstības veicināšanā. Sēdes turpinājumā tika apstiprināts Kurzemes plānošanas reģiona jaunais nolikums, lai galvenokārt atspoguļotu administratīvi teritoriālās reformas rezultātā radītās izmaiņas Kurzemes plānošanas reģionā ietilpstošajās pašvaldībās un mainītās reģiona robežas. Ozoliņa arī informēja par Kurzemes plānošanas reģiona paveikto 2021. gada pirmajā pusgadā.

Kurzemes plānošanas reģions ir viens no pieciem plānošanas reģioniem, kas izveidots 2006. gada jūnijā ar mērķi nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. To veido tās lēmējorgāns - Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padome un izpildinstitūcija - administrācija. Pēc 1. jūlija Kurzemes plānošanas reģionu veido astoņas pašvaldības - divas valstspilsētas - Liepāja un Ventspils - un seši novadi - Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Ventspils un arī Tukuma novads, kas iepriekš ietilpa Rīgas plānošanas reģionā, bet pēc novada domes deputātu lēmuma un stājoties spēkā izmaiņām par plānošanas reģionu teritorijām, iekļāvās Kurzemes plānošanas reģionā.

Iepriekš Kurzemes plānošanas reģionu veidoja 20 pašvaldības: 18 novadi - Alsungas, Aizputes, Brocēnu, Dundagas, Durbes, Grobiņas, Kuldīgas, Mērsraga, Nīcas, Pāvilostas, Priekules, Rojas, Rucavas, Saldus, Skrundas, Talsu, Vaiņodes un Ventspils novadi, kā arī divas republikas līmeņa pilsētas - Liepāja un Ventspils.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    7777777 29.07.2021, 15:03:37

    Ko tas Ventspils lauķis tur dara?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: