13. jūlijā, notika Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes ''Ventspils Digitālais centrs'' un Ventspils Augstskolas pārstāvju sadarbības tikšanās, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par Jauno dabaszinātņu pētnieku centra izveidi un attīstību Zinātnes centrā "Vizium".

Tikšanās ietvaros tika pārrunāta specialistu, pedagogu, profesoru un vieslektoru piesaiste jaunajam centram, jo Jauno dabaszinātņu pētnieku centra audzēkņiem būs iespēja tikties ar dažādu interesantu ar STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) virzieniem saistītu profesiju pārstāvjiem, tādējādi popularizējot ar STEM saistītas profesijas un veicinot studiju virziena izvēli par labu šai jomai. Tāpat jaunajā centrā būs iespēja gūt jaunas zināšanas Ventspils Augstskolas speciālistu izstrādātās pētniecības programmās, kā arī piedalīties dažādos pasākumos (piemēram, Zinātnieku nakts, Jauno zinātnieku nometnes u.c.).

Ventspils Digitālais centrs un Ventspils Augstskola kopīgi realizē savstarpēji noslēgto partnerības līgumu par sadarbību projekta ''Inovācijas centra izveidošana Ventspilī'' īstenošanā. Tiek paredzēts, ka Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs savu darbību uzsāks 2022. gada pavasarī.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecība tika uzsākta 2019. gada 11. oktobrī, bet centra atklāšana tiek plānota 2022. gada pavasarī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: